Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Keppra, comprimate filmate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Cpr. filmate 250 mg, 500 mg, 750 mg, 1000 mg; ct. x 3 blist. x 10 cpr.

Indicatii:

Monoterapie in crize convulsive partiale, cu/fara generalizare secundara la pacientii epileptici peste 16 ani; terapie adjuvanta in tratamentul crizelor convulsive partiale, cu sau fara generalizare secundara, la pacienti epileptici adulti si copii incepand cu varsta de 4 ani, in tratamentul crizelor mioclonice la pacienti cu epilepsie mioclonica juvenila adulti si adolescenti incepand cu varsta de 12 ani, in tratamentul crizelor tonico-clonice primar generalizate la pacienti cu epilepsie generalizata idiopatica adulti si adolescenti incepand cu varsta de 12 ani.

Doze:

Oral si intrarectal: La adulti si adolescenti peste 14 ani: 50 mg, eventual se repeta la 30-60 min; maxim 400 mg/zi. Injectabil: intravenos lent, perfuzabil intravenos, intramuscular sau subcutanat, initial 100 mg; dupa o ora 50 mg la intervale de 10-20 de minute, maxim 250 mg. La varstnici: cresterea intervalului dintre doze. in insuficienta hepatica si insuficienta renala reducerea dozei sau marirea intervalului dintre doze.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la levetiracetam, la alti derivati de pirolidona sau la oricare dintre excipienti.

Atentionari:

Nu se intrerupe brusc tratamentul. Sarcina si alaptare.

Reactii adverse:

Somnolenta, astenie, oboseala, amnezie, ataxie, convulsii, ameteli, cefalee, tremor, depresie, labilitate emotionala, comportament anormal, anxietate, confuzie, halucinatii, iritabilitate, tuse, diaree, dispepsie, greata, anorexie, vertij, diplopie, rash, leucopenie, neutropenie, pancitopenie, trombocitopenie.
Nota pentru articolul «Keppra, comprimate filmate»:5.00/ 5 (1 vot)

2 comentarii pentru articolul “Keppra, comprimate filmate”

 1. T**a**0**5 spune:

  aciclovir poate fi folosit impreuna cu keppra si carbamazepina?

  1. farmaciata spune:

   Buna seara,
   Aciclovirul nu prezinta interactiuni medicamentoase periculoase cu Keppra sau cu carbamazepina. Chiar si asa atat carbamazepina cat si keppra sunt din categoria medicamentelor anticonvulsivane deci va sfatuiesc sa va adresati medicului deoarece nu cred ca este necesara administrarea ambelor medicamente. Va recomand sa va sfatuiti in aceasta privinta cu medicul curant. Toate cele trei medicamente necesita o evaluare periodica a functiei hepatice (cu atat mai mult cu cat se administreaza impreuna).
   Dr. Alin Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidențialitate