Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Keppra, comprimate filmate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Cpr. filmate 250 mg, 500 mg, 750 mg, 1000 mg; ct. x 3 blist. x 10 cpr.

Indicatii:

Monoterapie in crize convulsive partiale, cu/fara generalizare secundara la pacientii epileptici peste 16 ani; terapie adjuvanta in tratamentul crizelor convulsive partiale, cu sau fara generalizare secundara, la pacienti epileptici adulti si copii incepand cu varsta de 4 ani, in tratamentul crizelor mioclonice la pacienti cu epilepsie mioclonica juvenila adulti si adolescenti incepand cu varsta de 12 ani, in tratamentul crizelor tonico-clonice primar generalizate la pacienti cu epilepsie generalizata idiopatica adulti si adolescenti incepand cu varsta de 12 ani.

Doze:

Oral si intrarectal: La adulti si adolescenti peste 14 ani: 50 mg, eventual se repeta la 30-60 min; maxim 400 mg/zi. Injectabil: intravenos lent, perfuzabil intravenos, intramuscular sau subcutanat, initial 100 mg; dupa o ora 50 mg la intervale de 10-20 de minute, maxim 250 mg. La varstnici: cresterea intervalului dintre doze. in insuficienta hepatica si insuficienta renala reducerea dozei sau marirea intervalului dintre doze.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la levetiracetam, la alti derivati de pirolidona sau la oricare dintre excipienti.

Atentionari:

Nu se intrerupe brusc tratamentul. Sarcina si alaptare.

Reactii adverse:

Somnolenta, astenie, oboseala, amnezie, ataxie, convulsii, ameteli, cefalee, tremor, depresie, labilitate emotionala, comportament anormal, anxietate, confuzie, halucinatii, iritabilitate, tuse, diaree, dispepsie, greata, anorexie, vertij, diplopie, rash, leucopenie, neutropenie, pancitopenie, trombocitopenie.
Nota pentru articolul «Keppra, comprimate filmate»:5.00/ 5 (1 vot)