Dicționar medicamente

Jeanine

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Comprimate filmate cu 50 mg sitagliptina si 850 mg metformina; cutie x 28, 56 sau 112 comprimate

Indicatii:

Diabet zaharat de tip 2.

Doze:

Inainte de chimioterapie, numai in ziua 1 a regimului chimioterapic care induce greata si varsaturi (CIGV), sub forma unei perfuzii administrate pe durata a 15 minute. Regimul CIGV de 3 zile include Ivemend (115 mg) administrat cu 30 minute inainte de tratamentul chimioterapic sau aprepitant (125 mg) administrat cu o ora inainte de tratamentul chimioterapic in ziua 1; aprepitant (80 mg) in zilele 2 si 3; suplimentar se administreaza un corticosteroid si un antagonist al receptorilor 5-HT3.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti; cetoacidoza diabetica, precoma diabetica; IR moderata si severa (clearance al creatininei < 60 ml/min); conditii acute cu potential de alterare a functiei renale (deshidratare, infectie severa, soc, administrare intravasculara de substante de contrast iodate); boala acuta sau cronica, care ar putea determina hipoxie tisulara (IC sau respiratorie, IM acut recent, soc); IH; intoxicatie alcoolica acuta, alcoolism; alaptare.

Atentionari:

Nu trebuie utilizat la pacienti cu diabet zaharat de tip 1 si nu trebuie utilizat pentru tratamentul cetoacidozei diabetice. Tratamentul trebuie intrerupt cu 48 ore inainte de o interventie chirurgicala electiva, cu anestezie generala, spinala sau epidurala. Pacientii trebuie atentionati asupra riscului de hipoglicemie.

Reactii adverse:

Hipoglicemie, greata, constipatie, somnolenta, dureri abdominale.