Revista care te mentine sanatos

Dictionar medicamente

Ivemend, pulbere pentru solutie perfuzabila

luni, 13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Pulbere pentru solutie perfuzabila 1 mg/ ml; ct. x 1 sau 10 fl. x 115 mg

Indicatii:

Prevenirea senzatiei de greata si varsaturilor acute si tardive, asociate chimioterapiei anticanceroase pe baza de cisplatina, cu potential emetogen mare. Prevenirea senzatiei de greata si varsaturilor asociate chimioterapiei anticanceroase cu potential emetogen moderat.

Doze:

Inainte de chimioterapie, numai in ziua 1 a regimului chimioterapic care induce greata si varsaturi (CIGV), sub forma unei perfuzii administrate pe durata a 15 minute. Regimul CIGV de 3 zile include Ivemend (115 mg) administrat cu 30 minute inainte de tratamentul chimioterapic sau aprepitant (125 mg) administrat cu o ora inainte de tratamentul chimioterapic in ziua 1; aprepitant (80 mg) in zilele 2 si 3; suplimentar se administreaza un corticosteroid si un antagonist al receptorilor 5-HT3.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate. Administrarea in asociere cu pimozida, terfenadina, astemizol sau cisaprid.

Atentionari:

Precautii: pacienti cu IH; pacienti tratati concomitent cu medicamente administrate oral, care sunt metabolizate in principal pe calea CYP3A4; sarcina. Nu se recomanda alaptarea pe perioada tratamentului. Nu se administreaza intramuscular sau subcutanat.

Reactii adverse:

Sughit, astenie/fatigabilitate, cresterea ALT si AST, constipatie, cefalee si anorexie.
Nota pentru articolul «Ivemend, pulbere pentru solutie perfuzabila»:1.00/ 5 (1 vot)
tonica
2010-12-13T18:52:58+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate