Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Introna

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Solutie perfuzabila 0,75 mg/ml; ct. x 1 fl. x 100 ml; Solutie injectabila 2 mg/ml; ct. x 1 fl. x 10 ml

Indicatii:

Prevenirea infarctului miocardic precoce la pacientii cu angina pectorala instabila sau infarct miocardic non-Q; pacientii supusi interventiei coronariene percutane (PCI) pentru prevenirea ocluziei vasului coronarian tratat si a complicatiilor ischemiei cardiace acute. Eptifibatida se adm. in asociatie cu acid acetilsalicilic si heparina nefractionata.

Doze:

Tratamentul trombozei venoase profunde si al emboliei pulmonare: 175 UI/kg inj. subcutanat, o data pe zi. Profilaxia trombozei venoase: in ziua interventiei chirurgicale 3500-4500 UI injjectabil subcutanat cu 2 ore inaintea interventiei si postoperator 3500 UI o data pe zi, timp de 7-10 zile. Hemodializa pe perioada scurta: 2000-2500 UI in linia arteriala a circuitului de dializa (sau intravenos), la inceputul dializei. Hemodializa pe perioada lunga: 2500 UI in linia arteriala a circuitului de dializa (sau intravenos), la inceputul dializei, apoi perfuzie 750 UI/ora.

Contraindicatii:

Hemoragii gastrointestinale, genitourinare importante sau alte hemoragii active in ultimele 30 de zile inaintea trat.; antecedente de accident vascular cerebral in ultimele 30 de zile sau hemoragie cerebrala; tumori intracraniene, malformatii arteriovenoase sau anevrisme cerebrale in antecedente; interventii chirurgicale majore sau traumatisme severe in ultimele 6 sapt.; antecedente de diateza hemoragica; trombocitopenie; timp de protrombina > de 1,2 ori fata de martor sau INR t 2; HTA severa; IR severa; IH semnificativa clinic; adm. concomitenta sau planificata a altui inhibitor GPIIb/IIIa parenteral; hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare din excipienti.

Atentionari:

Pacientul trebuie supravegheat cu atentie pentru a se putea depista semnele de hemoragie (hematocrit sau hemoglobina, numarul de trombocite, creatinina serica, timp de protrombina (PT) si timp de tromboplastina partial activat); interactiuni medicamentoase cu alte medicamente care afecteaza hemostaza, prudenta in IMA transmural cu unde-Q patologice recente, supradenivelarea segmentelor ST sau bloc de ramura stanga, trombocitopenie, IH, IR severa, pacienti sub 18 ani, sarcina si alaptare.

Reactii adverse:

Hemoragii, in proportie similara cu placebo: fibrilatie atriala, hTA, insuficienta cardiaca congestiva, stop cardiac si soc.
Nota pentru articolul «Introna»:1.00/ 5 (1 vot)