Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Immunate, substanta liofilizanta

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Substanta liofilizanta cu 250 UI, 500 UI sau 1000 UI factor VIII de coagulare si factor VIII von Willebrand (vWF:CBA) 125 UI, 250 UI sau 500 UI

Indicatii:

Terapia si profilaxia episoadelor hemoragice cauzate de deficitul congenital sau dobandit de factor VIII (hemofilia A, hemofilie A cu inhibitor de factor VIII, deficit de factor VIII dobandit in urma dezvoltarii spontane de inhibitor de factor VIII). Boala von Willebrand cu deficit de factor VIII.

Doze:

Adulti: oral 50-100 mg. Se poate repeta in urmatoarele 24 de ore, maxim 300 mg/zi.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la substanta activa sau oricare dintre excipienti.

Atentionari:

Daca apar reactii de hipersensibilitate in timpul administrarii, injectia/perfuzia trebuie oprita. Deoarece cantitatea de sodiu din doza maxima zilnica poate depasi 200 mg, se recomanda precautie la persoanele care trebuie sa mentina o dieta hiposodata. Persoanele carora li se administreaza concentrate de factor VIII derivat din plasma trebuie sa aiba la zi schemele recomandate de vaccinare. Formarea anticorpilor neutralizanti, inhibitori, impotriva factorului VIII este o complicatie cunoscuta in tratamentul pacientilor cu hemofilie A. Riscul de dezvoltare a inhibitorilor este maxim in primele 20 de zile de expunere (rar dupa 100 zile). Monitorizare atenta pentru a sesiza aparitia anticorpilor inhibitori. Prudenta la copii sub 6 ani. in adm. de produse derivate din plasma umana, nu poate fi exclus total riscul unor boli infectioase, produse prin transmiterea de agenti infectiosi. Sarcina si alaptare.

Reactii adverse:

Rareori reactii alergice sau de hipersensibilitate (incluzand angioedem, senzatie de arsura sau intepaturi la locul de inj./perfuzie, frisoane, inrooire, urticarie, cefalee, hipertensiune arteriala, letargie, greata, agitatie, tahicardie, senzatie de presiune toracica, voma, respiratie grea. Pacientii cu hemofilie A pot dezvolta anticorpi anti factorului VIII. In acest caz este recomandata contactarea unui specialist in hemofilie. Administrarea de doze mari poate duce la hemoliza la pacientii din grupele A, B sau AB.