Dicționar medicamente

Gonal, pulbere pentru solutie injectabila

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Pulbere pentru solutie injectabila, hormon uman foliculostimulant recombinant (FSH), 75 UI/fiola, 150 UI/fiola; ct. � 1, 3, 5 sau 10 fl. pulb. + 1, 3, 5 sau 10 f. cu solv. sau pulbere pt. solutie inj. hormon uman foliculostimulant recombinant (FSH), 600 UI/ml; ct. x 1 fl. pulbere + 1 seringa preumpluta x 1, resp. 2 ml solv. + 6, resp. 15 seringi pentru adm.; ct. x 1 stilou injector (pen) preumplut x 0,75 ml solv. + 7 ace pentru adm. s.c. (450 UI)

Indicatii:

Anovulatie, stimularea dezvoltarii multifoliculare. Barbati cu hipogonadism hipogonadotrofic.

Doze:

Injectie subcutanata 75-150 UI FSH zilnic, crescand preferabil cu 37,5 UI sau 75 UI la intervale de 7 zile, sau mai bine de 14 zile daca este necesar, pentru a obtine un raspuns adecvat. Dupa obtinerea raspunsului optim, se adm. o injectie unica de 5000-10000 UI hCG la 24-48 ore de la ultima injectie de GONAL-F. Se recomanda ca pacienta sa aiba contact sexual in ziua respectiva si in cea care urmeaza adm. hCG. Barbati cu hipogonadism hipogonadotrofic: 150 UI de 3 ori/saptamana.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la FSH, sarcina si alaptare, marirea dimensiunilor ovarelor sau chisturi in afara ovarului polichistic, hemoragii genitale de etiologie necunoscuta, carcinom ovarian, uterin sau mamar, tumori ale hipotalamusului si glandei hipofize.

Atentionari:

Trebuie evaluata infertilitatea cuplului, risc crescut de hiperstimulare, sindromul de hiperstimulare ovariana, monitorizarea atenta a raspunsului ovarian, riscul sarcinilor multiple.

Reactii adverse:

Reactii locale la locul injectarii, durere in regiunea inferioara a abdomenului, greata, voma, crestere in greutate, tromboembolie arteriala, ginecomastie, acnee.