Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Gentamicin sandoz, solutie injectabila

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Pulbere pentru solutie perfuzabila 200 mg, 1 g; ct. x 1 fl.

Indicatii:

Cancerul pulmonar fara celule mici. Cancer pancreatic: adenocarcinom local avansat sau metastatic al pancreasului. Cancer al vezicii urinare, in stadiul invaziv. Cancer de san. Cancer ovarian.

Doze:

Cancer pulmonar fara celule mici: monoterapie: 1000 mg/m2, in perfuzie intravenoasa 30 de minute, repetata o data pe saptamana timp de 3 saptamani, urmata de o pauza de o saptamana in asociere (cu cisplatin): 1250 mg/m2, in perf. intravenos 30 de min, in zilele 1 si 8 ale fiecarui ciclu de 21 zile. Cancer de pancreas: 1000 mg/m2, in perfuzie intravenoass 30 de minute, repetata o data pe saptamana timp de pana la 7 saptamana, urmata de o pauza de o saptamana Cancer al vezicii urinare, in stadiul invaziv: 1000 mg/m2; in perfuzie intravenoasa de 30 minute, in zilele 1, 8, 15 ale fiecarui ciclu de 28 zile, apoi 1 saptamana pauza. Cancer de san: asociere gemcitabina si paclitaxel. Doza de paclitaxel este de 175 mg/m2 adm. intravenos in aproximativ 3 ore in ziua 1, urmata de gemcitabina (1250 mg/m2) adm. intravenos timp de 30 min., in zilele 1 si 8 ale fiecarui ciclu de 21 zile. Cancer ovarian: asociere de gemcitabina si carboplatina. Doza de gemcitabina este de 1000 mg/m2 se administreaza in peruzie intravenoasa timp de 30 minute in zilele 1 si 8 ale fiecarei ciclu de 21 zile. Carboplatina este administrata dupa gemcitabina, in ziua 1, cu o doza calculata in functie de ASC de 4 mg/ml/min.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la gemcitabina.

Atentionari:

Monitorizare hematologica, renala si hepatica; interactiuni cu radioterapia; sarcina si alaptare.

Reactii adverse:

Anemie, leucopenie si trombocitopenie, anormalitatile testelor functiei hepatice, greturi, varsaturi, diaree, stomatita, proteinurie si hematurie usoara, rash, alopecie, dispnee, bronhospasm, pneumonie interstitiala, febra, cefalee, frisoane, mialgii, astenie si anorexie, tuse, rinita, reactie anafilactoida, edeme periferice, sindrom hemolitic uremic.