Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Eracine, capsule 150 mg

22 august 2017
Share

Prezentare:

Solutie injectabila epoetina alfa 1.000 U.I./0,5 ml, 2.000 U.I./0,5 ml, 3.000 U.I./0,3 ml, 4.000 U.I./0,4 ml, 10.000 U.I./ml; ct. x 6 seringi

Indicatii:

Anemie asociata cu IR cronica (anemie renala) la pacienti dializati; anemie renala simptomatica la pacienti care nu sunt inca supusi dializei; prevenirea anemiei datorata prematuritatii la nou-nascuti; prevenirea si trat. anemiei la pacienti adulti cu tumori solide si tratati cu chimioterapice pe baza de platina; cresterea disponibilului de sange autolog la pacienti planificati pentru interventii chirurgicale care presupun transfuzii (program de predonare).

Doze:

Adulti: uretrita gonococica 800 mg in priza unica. in prostatita uzual 400 mg la 12 ore, timp de 28 zile. in infectiile necomplicate ale aparatului urinar cate 400 mg la 12 ore, timp de 3 zile. in cazul infectiilor complicate ale aparatului urinar cate 400 mg la 12 ore, timp de 10-21 zile. in gastroenterita bacteriana cate 400 mg la 8-12 ore, timp de 5 zile. In caz de IR, pentru un Cl creatinina < 30 ml/min - 400 mg o data/zi. Se administreaza pe stomacul gol (cu o ora inainte sau cu 2 ore dupa masa).

Contraindicatii:

HTA greu controlabila, hipersensibilitate la epoetina beta, infarct miocardic sau ictus, angina pectorala instabila, risc de tromboza venoasa profunda.

Atentionari:

Prudenta in anemie refractara cu exces de blasti in transformare, epilepsie, trombocitoza, IH cronica, deficit de acid folic si vitamina B12, supraincarcare marcata cu aluminiu. Monitorizarea potasemiei si trombocitelor.

Reactii adverse:

HTA cu simptome de tip encefalopatie, crestere moderata, dependenta de doza, a numarului trombocitelor, tromboze ale shuntului, scadere a valorilor feritinei serice, simultan cu cresterea valorii hematocritului; rar pot sa apara reactii cutanate precum rash, prurit, urticarie sau reactii la locul de injectare. in cazuri izolate s-au observat reactii anafilactde, simptome de tip gripal precum febra, frisoane, cefalee, dureri la nivelul membrelor /sau osoase, stare de rau.