Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Ecodurex, comprimate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Sirop; 100 g contin 2,34 g suc presat obtinut din iarba proaspata de Echinaceea purpurea; cutie x 1 fl. x 100 ml

Indicatii:

Anestezic local pentru orice tip de interventie stomatologica, cand se doreste o prelungire a duratei efectului anestezicului sau cand e necesara obtinerea unei ischemii locale.

Doze:

100 mg de 4 ori/zi; 200 mg de 2 ori/zi.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la lidocaina, adrenalina sau la oricare dintre excipientii produsului; tulburari de conducere atrioventriculare, insuficienta coronariana, aritmii ventriculare, HTA severa, cardiomiopatie obstructiva; migrena; hipertiroidie; epilepsie necontrolata prin tratament; porfirii.

Atentionari:

Prudenta la pacientii cu IH, IC, diabet zaharat, adenom de prostata, glaucom acut si nevroze. inainte de utilizare, trebuie controlata TA si alura ventriculara. Este indicata folosirea dozei minime pentru obtinerea efectului dorit. Pacientul trebuie monitorizat cu atentie; la primul semnal de alarma, adm. trebuie intrerupta. Sunt necesare dotare corespunzatoare si personal calificat pentru a interveni in cazul aparitiei reactiilor adverse grave. Nu se adm. in regiunile inflamate si infectate, precum si la pacientii tratati cu nticoagulante. Produsul poate produce o reactie pozitiva la testele de control antidoping. Prudenta la asocierea cu guanetidina, anestezice generale inhalatorii halogenate, IMAO si antidepresive triciclice sau cu fenol.

Reactii adverse:

Nervozitate, agitatie, tremor, dezorientare, nistagmus, logoree, cefalee, greata, convulsii; tahipnee, apoi apnee; tahicardie, bradicardie, hTA, tulburari de ritm; reactii alergice. Adrenalina poate determina, in special la pacientii cu afectiuni cardiovasculare: anxietate, transpiratie, insuficienta respiratorie, aritmii, HTA, cefalee, fotofobie, dureri retrosternale sau faringiene, varsaturi.
Nota pentru articolul «Ecodurex, comprimate»:2.00/ 5 (1 vot)