Saizen, flacoane injectabile

Saizen, flacoane injectabile

Compozitie
Saizen se prezinta sub forma de pulbere liofilizata, sterila si spirogena, fiind destinat administrarii injectabile pe cale intramusculara sau subcutanata, dupa ce in prealabil a fost dizolvat in ser fiziologic.
Sunt disponibile urmatoarele concentratii:
Saizen 4: fiecare fiola contine 4 UI Somatotropina (hCG recombinat) ca principiu activ si manitol, fosfat de sodiu, clorura de sodiu ca excipient. Fiecare fiola cu produs liofilizat este insotita de o fiola de solvent ce contine 1 ml de solutie de clorura de sodiu 0,9%.
Saizen 10: fiecare fiola contine 10 UI Somatotropina (hCG recombinat) ca principiu activ si manitol, fosfat de sodiu ca excipienti. Fiecare fiola cu produs liofilizat este insotita de o fiola de solvent ce contine 5 ml de solvent salin cu alcool benzilic 0,9%. Fiola de 10 UI este destinata administrarii de doze multiple.

Actiune terapeutica
Saizen este un hormon de crestere uman autentic (Somatotropina), preparat prin tehnici de inginerie genetica pe celule de mamifer. Cel mai important efect rezultat in urma administrarii parenterale de Somatotropina il prezinta accelerarea vitezei de crestere, mediata prin intermediul somatomedinelor sau factorilor de crestere insulin-like. Dupa administrarea intramusculara de Saizen (4 UI/mp) la 12 subiecti voluntari, nivelul maxim de concentratie serica a fost atins dupa 3 ore (tmax), in timp ce dupa administrarea subcutanata la aceiasi voluntari, s-a inregistrat o crestere intarziata a peak-ului plasmatic de Somatotropina intre 4-6 ore. Ariile delimitate de valorile concentratiilor plasmatice pentru cele 2 cai de administrare sunt foarte asemanatoare. Valorile tmax pentru Saizen sunt strans corelate cu valorile hormonului de crestere uman natural, prezentate in literatura de specialitate.

Doze si mod de administrare
Dozarea si schema de administrare pentru Saizen trebuie individualizata pentru fiecare pacient.
Daca nu exista alte recomandari, dozarea se va efectua precum urmeaza:
1. Retard statural datorat secretiei inadecvate de hormon de crestere 12 UI/mp suprafata corporala/saptamana sau 0,6 UI/kg corp saptamanal in cazul unui raspuns terapeutic insuficient, doza poate fi crescuta la 20 UI/mp suprafata corporala/saptamana sau 0,8 UI/kg/saptamana. Pentru anumite cazuri individuale confirmate medical, se pot administra chiar si doze mai inalte.
a) Administrare intramusculara: doza saptamanala va fi divizata in 3 administrari succesive a cate 4 UI/mp suprafata corporala sau 0,2 UI/kg corp;
b) administrare subcutanata: doza saptamanala poate fi divizata in 6 sau 7 administrari succesive (corespunzand la 2 sau 1,7 UI/mp suprafata corporala) sau in 3 administrari succesive (0,2 UI/kg).
2. Retard statural datorat disgeneziei gonadale (sindrom Tuner) 18 UI/mp suprafata corporala sau 0,6 - 0,7 UI/kg corp saptamanal. in cursul celui de-al doilea an de tratament, dozele pot fi crescute pana la 24 UI/mp suprafata corporala sau 0,8 - 1,0 UI/kg corp/saptamanal. Doza saptamanala va fi divizata in 7 administrari repetate, pe cale subcutanata corespunzand la 2,6 UI/mp suprafata corporala sau 0,09 - 0,1 UI/kg corp, preferabil seara. Unii pacienti cu sindrom Turner pot necesita doze mai mari de hormon de crestere chiar in cursul primului an de tratament, pentru obtinerea unei viteze de crestere satisfacatoare. Tratamentul va fi intrerupt cand pacientul a atins statura unui adult sau cand cartilajele de crestere s-au osificat.

Indicatii
Deficit statural datorat secretiei inadecvate de hormon de crestere endogen. Deficit statural la pacienti cu disgenezie gonadala.

Contraindicatii
Saizen nu se va administra la pacientii cu tumori cerebrale evolutive. De asemenea, este contraindicat la pacientii cu cartilaje de crestere osificate.

Masuri de precautie
Pulberea liofilizata din fiola de 4 UI se dizolva in 0,5-1 ml de solvent din fiola inclusa in ambalaj (solutie de clorura de sodiu). Se va aspira doza calculata pentru injectare, iar restul de solvent din fiola va fi indepartat. Fiola de 10 UI este destinata administrarii de doze multiple si continutul se va dizolva in solventul salin cu solutie de alcool benzilic inclus in ambalaj, in concentratie de pana la 10 UI/ml. Se recomanda administrari la nou-nascuti (vezi Avertizari speciale). Dupa dizolvare, fiola va trebui agitata prin miscari blande de rotire, pana ce continutul acesteia este complet omogenizat.
Nu se va scutura! Solutia rezultata trebuie sa aiba un aspect clar, fara particule flotante. Daca solutia rezultata este tulbure sau contine fragmente nedizolvate, continutul rspectiv nu se va injecta! A nu se administra dupa termenul de expirare! Sarcina si alaptare: Saizen nu este indicat in cursul sarcinii si lactatiei.Efecte asupra capacitatii de conducere a autovehiculelor si de manevrare a aparatelor. Saizen nu afecteaza capacitatea pacientului de a conduce autovehicule sau de a manevra aparate.

Reactii adverse
Un numar de 3 pacienti dintr-un lot de 226 de cazuri cu deficit de hormon de crestere (217 aflati la prima serie de tratament si 49 tratati anterior cu hormon de crestere) si 1 din 84 de pacienti cu sindrom Turner au dezvoltat anticorpi anti-Saizen (aprox. 1%). Acesti anticorpi nu au avut nici un efect de inhibitie a cresterii. Nu au fost detectati anticorpi impotriva celulelor gazda in serul pacientilor tratati pe perioade de pana la 4 ani. Unii dintre pacientii care au dezvoltat anticorpi antihormon de crestere in cursul tratamentului cu hormon de crestere pituitar, au devenit negativi dupa cateva luni de terapie cu Saizen. In rarele cazuri de deficit statural datorat deletiei genei hormonului de crestere, Saizen a observat frecvent dezvoltarea de anticorpi inhibitori ai cresterii, consecutiv oricarui tratament cu hormon de crestere. In cadrul studiilor clinice in care Saizen a fost administrat la copii cu deficit de hormon de crestere, au fost semnalate in rare cazuri reactii locale la locul de injectare, cum ar fi durere, parestezii, eritem si tumefiere. Toxicitatea la nounascuti a fost asociata cu alcoolul benzilic sub forma de agent prezervant.

  1. Atentie! Nu recomandam administrarea de medicamente fara consult medical. Acest medicament se poate elibera doar pe baza de prescriptie medicala. Se recomandă citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute, adresaţi-va medicului sau farmacistului.
  2. Aceste pagini ofera informaţii nepromotionale pentru pacienti si pentru publicul larg.
  3. Pentru informatii suplimentare intrebati farmacistul Catena.
Menține-te în formă cu produsele
catena logo
Stiri recente
S-a dovedit: creierul femeilor este mai activ decat cel al barbatilor

Oamenii de stiinta au descoperit ca, intr-adevar, creierul femeilor este diferit de cel al barbatilor, ...
Un burete marin ar putea vindeca temutul cancer ovarian

O echipa de cercetatori americani anunta descoperirea unui posibil remediu pentru cancerul ovarian, dar ...
Consumul moderat de alcool poate preveni diabetul

Potrivit unui studiu recent, persoanele care consuma frecvent alcool, dar in cantitati moderate, au un ...
Conopida si broccoli ar putea ajuta la vindecarea melanomului

Potrivit cercetatorilor americani, legumele precum broccoli, conopida, ridichile sau varza pot avea un ...
Creierul persoanelor depresive sufera schimbari majore

Depresia este una dintre afectiunile cele mai intalnite si care poate afecta grav viata oamenilor, atat ...
Anticorpii produsi de vaci, posibil tratament in lupta impotriva HIV

O descoperire mai putin obisnuita, poate avea un impact important in tratarea Virusului Imunodeficientei ...
Noutati
Alege constient – 100% organic pentru sanatate, stare de bine si evolutie!

Grija pentru sanatate a devenit, din fericire, una dintre prioritatile tot mai multor oameni. Am inteles ...
Descopera Adevarata Stare de Bine cu ORGANIC INDIA!

Suplimentele alimentare naturale din cele mai renumite si eficiente plante terapeutice indiene si ceaiurile ...
StressManager: relaxare si buna dispozitie!

StressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural in cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, ...
Kiturile Travel bon appetit garanteaza un concediu linistit

Inainte de a pleca in concediu, fiecare dintre noi ar trebui sa treaca pe la farmacie, mai ales daca ...
Probicol IBS, eficient in sindromul de intestin iritabil

Lactobacillus plantarum 299v®este una dintre cele mai bine documentate tulpini bacteriene probiotice. ...
CalmUrin Forte reduce disconfortul aparatului reno-urinar

Este un supliment alimentar superconcentrat, ce contine fructe de merisor canadian atent selectionate, ...
Abonare newsletter
Trateaza-te natural

-banner-NATURALIS-FT---13-XII-2013

Dictionar Medical
Cautare Index

Banner CNMI

Banner Adserver 5

Genera Sun de la Catena

Vara este in plina desfasurare si pentru siguranta ta, Catena recomanda produsele Genera Sun!Citeste mai mult ...
Naturalis Magneziu + Vitamina B6

Naturalis Magneziu + Vitamina B6Magneziul este un mineral vital pentru starea de echilibru a organismului.Citeste mai mult ...
StressManager

StressManager, 20 capsule - CatenaStressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural în cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, depresie.Citeste mai mult ...
Paul Georgescu – fenomenul de la Zurich

Sustinut de Catena, inotatorul roman a castigat cea de-a XXX-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017, supranumita si Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise. Secondat de antrenorul Matei Giurcaneanu si de echipa sa, Paul Georgescu i-a devansat intr-o maniera categorica pe competitorii ...
Paul Georgescu – Regele Maratoanelor Acvatice

Sustinut de CATENA, Campionul roman a castigat recent cea de-a 30-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 – Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise.   Membru de onoare Catena Racing Team – cel mai numeros si mai titrat club polisportiv al unei companii, multiplu ...
Campania 'O inima sanatoasa iubeste mai mult'

Catena - Farmacia Inimii si partenerii sai va ofera, in perioada 16 august - 15 septembrie 2017, 30% reducere la produsele selectionate pentru sanatatea INIMII!!!Citeste mai mult ...
Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere

Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere x 250 ml - CatenaSamponul anticadere Gerovital Tratament Expert contine elemente esentiale care contribuie la intarirea radacinii firului de par si ii stimuleaza cresterea sanatoasa, lasandu-i un aspect stralucitor.Citeste mai mult ...
Tipurile de anestezii

Dr.Lelia Iliescu , medic specialist ATI-Spitalul Clinic Colentina descrie care sunt tipurile de anestezii folosite in timpul interventiilor chirurgicale.Suspendarea intregului ansamblu de sensibilitati ale corpului nostru, anestezia generala, in fapt, este folosita pe scara larga in timpul operatiilor.Ea se foloseste ...
Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D

Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D, 20 comprimate efervescente - CatenaCiteste mai mult ...
Catena te trimite din nou la bai

Catena te trimite din nou la baiCiteste mai mult ...
Noul numar Vezi toata arhiva
1 1 1 1 1 1
scroll up scroll down
Link