Arlevert, comprimate

Arlevert, comprimate
Compozitie
Un comprimat Arlevert contine cinarizina 20 mg, dimenhidrinat 40 mg si excipienti: celuloza microcristalina, amidon de porumb, talc, hipromeloza, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, croscarmeloza sodica.

Grupa farmacoterapeutica
 Medicamente pentru tratamentul tulburarilor de echilibru, medicamente antivertiginoase, combinatii

Indicatii terapeutice
Vertij de diferite etiologii.

Contraindicatii
    * intoxicatii acute;
    * convulsii;
    * suspiciunea existentei unor formatiuni intracraniene înlocuitoare de spatiu (diagnosticarea acestora este mai dificila);
    * tensiune intraoculara crescuta (glaucom cu unghi îngust);
    * marire de volum a prostatei (adenom de prostata) ce determina retentie urinara;
    * marire de volum a prostatei (adenom de prostata) ce determina retentie urinara;
    * consum de etanol;
    * tratament cu antibiotice aminoglicozidice, deoarece pot fi mascate reactiile adverse ale acestora;
    * prematuri sau nou-nascuti;
    * sarcina;
    * alaptare.

Precautii
Numai dupa ce ati discutat în prealabil cu medicul dumneavoastra
Mai jos sunt enumerate cazurile în care puteti sa utilizati Arlevert doar în anumite conditii si cu precautie. Va rugam ca în aceste cazuri sa va adresati medicului dumneavoastra. Aceeasi recomandare este valabila si în cazul în care v-ati aflat în aceste situatii în trecut. Utilizati cu precautie Arlevert daca suferiti de boala Parkinson.

Interactiuni
Arlevert nu trebuie administrat în asociere cu inhibitorii monoaminooxidazei. Reactiile adverse anticolinergice sunt potentate de administrarea concomitenta a antidepresivelor triciclice si a parasimpatoliticelor. Medicamentele cu actiune deprimanta asupra sistemului nervos central si etanolul pot potenta efectele deprimante centrale ale Arlevert. Administrarea concomitenta a medicamentelor ce cresc tensiunea arteriala sau a antihipertensivelor trebuie facuta cu precautie. Sunt necesare monitorizarea tensiunii arteriale si ajustarea dozei administrate. Efectul procarbazinei este potentat. Efectele glucocorticoizilor si heparinei pot fi diminuate. Arlevert diminueaza tulburarile de motilitate induse de fenotiazina (sindrom extrapiramidal).
Va rugam sa aveti în vedere ca aceste informatii sunt valabile si în cazul în care ati utilizat recent aceste medicamente.

Atentionari speciale
Copii
La copii, mai ales în caz de supradozaj, pot sa apara semne de excitatie centrala.
Vârstnici
În cazuri rare pot sa apara tulburari ale miscarilor automate (ale sistemului extrapiramidal) precum tremor, cresterea tonusului muscular, hipokinezie, mai ales la vârstnici, dupa administrarea unor doze mai mari, de exemplu peste 150 mg cinarizina pe zi (doza zilnica maxima recomandata de 5 comprimate Arlevert contine 100 mg cinarizina). În acest caz tratamentul trebuie întrerupt si medicul va decide daca va fi reluat ulterior cu o doza redusa.

Sarcina si alaptarea
Profilul de siguranta a admnistrarii Arlevert la om în perioada de sarcina sau de alaptare nu a fost suficient stabilit. De aceea, Arlevert nu trebuie administrat în perioada de sarcina sau de alaptare.
Dimenhidrinatul poate amplifica contractiile uterine si poate determina nasterea prematura. La om, el este excretat în cantitati mici în laptele matern.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Acest medicament, chiar în cazul utilizarii sale în conformitate cu recomandarile medicului, poate sa afecteze timpul de reactie în asa masura încât sa afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Aceasta afectare este si mai grava în cazul consumului concomitent de etanol sau în cazul utilizarii concomitente a medicamentelor cu actiune deprimanta asupra sistemului nervos central.

Doze si mod de administrare
Urmatoarele recomandari pentru administrare pot fi urmate doar daca medicul dumneavoatra nu v-a recomandat altfel. Va rugam sa utilizati Arlevert asa cum v-a fost recomandat pentru ca actiunea acestuia sa fie eficace.
La adulti, doza zilnica recomandata este de câte un comprimat Arlevert de 3 ori pe zi.
La începutul tratamentului si în cazurile grave, doza poate fi crescuta pâna la maximum 5 comprimate Arlevert pe zi.
Comprimatele trebuie administrate dupa mese, fara a fi mestecate, cu o cantitate suficienta de lichid.
Medicul dumneavoastra va stabili durata tratamentului.
Continuati utilizarea medicamentului asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra. Nu administra���¾i o doza dubla pentru a compensa doza omisa.
Înainte de a întrerupe tratamentul adresati-va medicului dumneavoastra. Nu întrerupeti tratamentul decât la recomandarea medicului dumneavoastra, deoarece poate fi afectat succesul tratamentului.

Reactii adverse
În timpul administrarii Arlevert pot sa apara, mai putin frecvent, sedare, tulburari neurologice centrale, uscaciunea gurii, mictiune dificila, tulburari vizuale, tensiune intraoculara crescuta (glaucom cu unghi îngust) precum si reactii de hipersensibilitate (de exemplu reactii cutanate), rareori, tulburari gastro-intestinale, cefalee si transpiratii si, foarte rar, lupus eritematos si lichen plan.
În cazuri izolate pot sa apara agranulocitoza si leucopenie reversibile.
În cazuri rare pot sa apara tulburari ale miscarilor automate precum tremor, cresterea tonusului muscular, hipokinezie, mai ales la vârstnici, dupa administrarea unor doze mai mari, de exemplu peste 150 mg cinarizina pe zi (doza zilnica maxima recomandata de 5 comprimate Arlevert contine 100 mg cinarizina). În acest caz tratamentul trebuie întrerupt si medicul va decide daca va fi reluat ulterior cu o doza redusa.
La copii, mai ales în caz de supradozaj, pot sa apara semne de excitatie centrala.
Daca observati aparitia oricarei reactii adverse, chiar daca nu a fost inclusa în acest prospect, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Supradozaj
În cazul producerii unui supradozaj, adresati-va imediat medicului dumneavoastra!
Simptomatologia supradozajului
Ambele substante active au limite de siguranta largi. Dimenhidrinatul poate sa determine somnolenta în cazul unui supradozaj usor. În cazul supradozajului sever pot sa apara deprimarea functiei respiratorii, tahicardie, cresterea tensiunii arteriale, deprimarea activitatii sistemului nervos central, semne de excitatie centrala (mai ales la copii), convulsii, fenomene anticolinergice, tulburari vizuale, tremor si coma. Intoxicatiile pot prezenta simptomele asemanatoare intoxicatiei cu atropina (pupile fixe dilatate, eritem cutanat, xerostomie, hiperpirexie si, în unele cazuri, tulburari gastro-intestinale).
Tratamentul supradozajului
Se vor provoca varsaturi. În cazul în care aceasta masura terapeutica este lipsita de succes se recomanda efectuarea lavajului gastric cu ser fiziologic.
Insuficienta respiratorie si circulatorie sunt tratate prin masuri terapeutice obisnuite. Se recomanda monitorizarea cu atentie a temperaturii corpului deoarece, mai ales la copii, poate sa apara hiperpirexia, ca urmare a intoxicatiei cu antihistaminice.
Simptomele asemanatoare crampelor pot fi tratate prin administrarea unui barbituric cu actiune scurta. În cazul producerii unor efecte anticolinergice centrale marcate, poate fi utilizata ca antidot fizostigmina (dupa efectuarea testului la fizostigmina): doza recomandata este de 0,03 mg fizostigmina/kg (la adulti doza maxima este 2 mg  fizostigmina, iar la copii 0,5 mg fizostigmina) administrata intravenos lent (sau, daca este necesar, intramuscular).
Dimenhidrinatul este dializabil. Totusi, eficacitatea acestei masuri terapeutice este considerata a fi nesatisfacatoare. O eliminare eficace poate fi obtinuta prin hemoperfuzie pe substrat de carbune activat.
Pâna în prezent, nu sunt disponibile date referitoare la posibilitatea de dializare a cinarizinei.

Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare înscrisa pe ambalaj.
A se pastra în ambalajul original.
A nu se lasa la îndemâna si vederea copiilor.

Ambalaj
Cutie cu 50 comprimate.
Nota pentru articolul «Arlevert, comprimate»: 1.67/ 5 (3 voturi)
  1. Atentie! Nu recomandam administrarea de medicamente fara consult medical. Acest medicament se poate elibera doar pe baza de prescriptie medicala. Se recomandă citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute, adresaţi-va medicului sau farmacistului.
  2. Aceste pagini ofera informaţii nepromotionale pentru pacienti si pentru publicul larg.
  3. Pentru informatii suplimentare intrebati farmacistul Catena.
Menține-te în formă cu produsele
catena logo
Stiri recente
S-a dovedit: creierul femeilor este mai activ decat cel al barbatilor

Oamenii de stiinta au descoperit ca, intr-adevar, creierul femeilor este diferit de cel al barbatilor, ...
Un burete marin ar putea vindeca temutul cancer ovarian

O echipa de cercetatori americani anunta descoperirea unui posibil remediu pentru cancerul ovarian, dar ...
Consumul moderat de alcool poate preveni diabetul

Potrivit unui studiu recent, persoanele care consuma frecvent alcool, dar in cantitati moderate, au un ...
Conopida si broccoli ar putea ajuta la vindecarea melanomului

Potrivit cercetatorilor americani, legumele precum broccoli, conopida, ridichile sau varza pot avea un ...
Creierul persoanelor depresive sufera schimbari majore

Depresia este una dintre afectiunile cele mai intalnite si care poate afecta grav viata oamenilor, atat ...
Anticorpii produsi de vaci, posibil tratament in lupta impotriva HIV

O descoperire mai putin obisnuita, poate avea un impact important in tratarea Virusului Imunodeficientei ...
Noutati
Alege constient – 100% organic pentru sanatate, stare de bine si evolutie!

Grija pentru sanatate a devenit, din fericire, una dintre prioritatile tot mai multor oameni. Am inteles ...
Descopera Adevarata Stare de Bine cu ORGANIC INDIA!

Suplimentele alimentare naturale din cele mai renumite si eficiente plante terapeutice indiene si ceaiurile ...
StressManager: relaxare si buna dispozitie!

StressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural in cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, ...
Kiturile Travel bon appetit garanteaza un concediu linistit

Inainte de a pleca in concediu, fiecare dintre noi ar trebui sa treaca pe la farmacie, mai ales daca ...
Probicol IBS, eficient in sindromul de intestin iritabil

Lactobacillus plantarum 299v®este una dintre cele mai bine documentate tulpini bacteriene probiotice. ...
CalmUrin Forte reduce disconfortul aparatului reno-urinar

Este un supliment alimentar superconcentrat, ce contine fructe de merisor canadian atent selectionate, ...
Abonare newsletter
Trateaza-te natural

-banner-NATURALIS-FT---13-XII-2013

Dictionar Medical
Cautare Index

Banner CNMI

Banner Adserver 5

Genera Sun de la Catena

Vara este in plina desfasurare si pentru siguranta ta, Catena recomanda produsele Genera Sun!Citeste mai mult ...
Naturalis Magneziu + Vitamina B6

Naturalis Magneziu + Vitamina B6Magneziul este un mineral vital pentru starea de echilibru a organismului.Citeste mai mult ...
StressManager

StressManager, 20 capsule - CatenaStressManager este un anxiolitic moderat, ajutor natural în cazuri de epuizare psihica, stres, anxietate, depresie.Citeste mai mult ...
Paul Georgescu – fenomenul de la Zurich

Sustinut de Catena, inotatorul roman a castigat cea de-a XXX-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017, supranumita si Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise. Secondat de antrenorul Matei Giurcaneanu si de echipa sa, Paul Georgescu i-a devansat intr-o maniera categorica pe competitorii ...
Paul Georgescu – Regele Maratoanelor Acvatice

Sustinut de CATENA, Campionul roman a castigat recent cea de-a 30-a editie a Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 – Regina competitiilor mondiale de natatie (26,4 km) in ape deschise.   Membru de onoare Catena Racing Team – cel mai numeros si mai titrat club polisportiv al unei companii, multiplu ...
Campania 'O inima sanatoasa iubeste mai mult'

Catena - Farmacia Inimii si partenerii sai va ofera, in perioada 16 august - 15 septembrie 2017, 30% reducere la produsele selectionate pentru sanatatea INIMII!!!Citeste mai mult ...
Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere

Gerovital Tratament Expert - Sampon anticadere x 250 ml - CatenaSamponul anticadere Gerovital Tratament Expert contine elemente esentiale care contribuie la intarirea radacinii firului de par si ii stimuleaza cresterea sanatoasa, lasandu-i un aspect stralucitor.Citeste mai mult ...
Tipurile de anestezii

Dr.Lelia Iliescu , medic specialist ATI-Spitalul Clinic Colentina descrie care sunt tipurile de anestezii folosite in timpul interventiilor chirurgicale.Suspendarea intregului ansamblu de sensibilitati ale corpului nostru, anestezia generala, in fapt, este folosita pe scara larga in timpul operatiilor.Ea se foloseste ...
Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D

Naturalis Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D, 20 comprimate efervescente - CatenaCiteste mai mult ...
Catena te trimite din nou la bai

Catena te trimite din nou la baiCiteste mai mult ...
Noul numar Vezi toata arhiva
1 1 1 1 1 1
scroll up scroll down
Link