Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Diazepam, fiole

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Solutie rectala 5 mg/2,5 ml, 10 mg/2,5 ml; cutie x 5 pungi x 1 tub x 2,5 ml + canula

Indicatii:

Stari de tensiune, neliniste si agitatie, labilitate emotionala, tulburari neurovegetative functionale, insomnie, nevroze anxioase, stari reactive, boli psihosomatice: tulburari de comportament la pacientii cronici psihopatizati, sindrom acut de abstinenta la alcoolici, tulburari de comportament la epileptici; status epilepticus si accese convulsive severe recurente (forma injectabila); stari de contractura a musculaturii striate de natura reflexa sau de cauza neurologica; premedicatie in anestezie si interventii chirurgicale si linistire postoperator, iminenta de avort, nastere prematura sau dirijarea travaliului in hipertonie uterina (forma injectabila).

Doze:

Adulti: de la 80 mg pana la 240 mg pe zi, maxim 320 mg pe zi.

Contraindicatii:

Alergie la diazepam, miastenia gravis, soc, coma, intoxicatie acuta cu alcool, sau alte deprimante centrale, glaucom. Nu se asociaza cu IMAO si alte antidepresive. Nu se administreza in sarcina in primul trimestru.

Atentionari:

Prudenta la bolnavii cu glaucom, doze mici la cerebro-vasculari, in insuficienta cardio-respiratorie, la batrani si debilitati. Precautie in cazul asocierii cu: barbiturice, alcool, analgezice opiside si alte deprimante centrale. Forma injectabila nu se amesteca cu alte medicamente si nu se adauga solutiilor perfuzabile intravenos. Prudenta la soferi si persoane cu activitati de precizie.

Reactii adverse:

Oboseala, somnolenta, ameteala, ataxie, cefalee, stare confuziva, depresie, disartrie, tremor, tulburari de vedere, diplopie, hTA, greata, greutate in mictiune, tulburari de libido, leucopenie, icter, hiperexcitabilitate. La bolnavii cu mic rau epileptic poate produce crize de mare rau sau instalarea unui status epilepticus. Adm. in doze mari, timp indelungat induce farmacodependenta. Inj. intravenos poate produce apnee si/sau sincopa cardiaca; local apar iritatii si tromboze.