Dictionar medicamente

Daleron c junior, granule pentru solutie orala

luni, 13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Pulbere pentru solutie inj. 500 mg; ct. x 1 fl.

Indicatii:

Scaderea febrei care acompaniaza variate infectii bacteriene si virale (viroze), ameliorarea durerilor musculare si articulare din raceala si gripa, ameliorarea durerilor usoare si moderate de origine neinflamatorie (cefalee, dureri dentare), in special la pacientii cu afectiuni gastrice, ameliorarea durerilor consecutive traumatismelor si procedurilor medicale.

Doze:

Sistemic: Inductie: 5 mg/kg in p.intravenos de 1 ora, repetat la 12 ore, timp de 14-21 zile. intretinere: 5 mg/kg p.intravenos de 1 ora, repetat la 24 ore, 7 zile/saptamana, sau 6 mg/kg si zi, timp de 5 zile/saptamana; ajustarea dozei la cei cu IR. Local: 1 pic. x 5/zi, pana la reepitelizarea corneana completa, apoi 1 pic. x 3/zi, 7 zile. Durata maxima a tratament: 21 zile.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la paracetamol, acid ascorbic, sau oricare dintre ingredientii medicamentului, sau disfunctii severe renale si hepatice.

Atentionari:

In IR sau IH usoara-moderata, se adm. numai sub supraveghere medicala. Nu se recomanda administrarea impreuna cu alte medicamente ce contin paracetamol. Durata tratamentului nu va depasi 5 zile, decat la indicatia medicului. Nu se va asocia cu antiepileptice, barbiturice, rifampicina si cloramfenicol.

Reactii adverse:

Ocazional pot aparea greata si reactii cutanate de hipersensibilizare (rash, urticarie, prurit).
tonica
2010-12-13T18:52:48+00:00
catena