Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Daivonex, solutie capilara

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Pulbere pentru solutie inj. 500 mg; ct. x 1 fl.

Indicatii:

Tratamentul psoriazisului vulgar.

Doze:

Sistemic: Inductie: 5 mg/kg in p.intravenos de 1 ora, repetat la 12 ore, timp de 14-21 zile. intretinere: 5 mg/kg p.intravenos de 1 ora, repetat la 24 ore, 7 zile/saptamana, sau 6 mg/kg si zi, timp de 5 zile/saptamana; ajustarea dozei la cei cu IR. Local: 1 pic. x 5/zi, pana la reepitelizarea corneana completa, apoi 1 pic. x 3/zi, 7 zile. Durata maxima a tratament: 21 zile.

Contraindicatii:

Alergie la oricare din componentii produsului. Infectii netratate ale pielii. Pacientii cu tulburari ale metabolismului calciului (datorita continutului in calcipotriol).

Atentionari:

Nu se aplica pe fata. Nu se utilizeaza pentru aplicatii pe suprafete intinse, si/sau sub pansamente ocluzive sau la nivelul pliurilor. Precautie la pacientii diabetici, la cei cu afectiuni hepatice sau renale. Sarcina si alaptare.

Reactii adverse:

Poate produce mancarimi usoare si trecatoare, iritatie locala tranzitorie, dermatite, eritem, uneori agravarea psoriazisului. Rar: foliculite, hipertricoza, dermatita periorala, dermatita alergica de contact sau depigmentari. Foarte rar apar reactii adverse sistemice: hipercalcemie datorata calcipotriolului sau inhibarea axului hipofizo-cortico-suprarenalian de catre glucocorticsid.
Nota pentru articolul «Daivonex, solutie capilara»:1.00/ 5 (3 voturi)