Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Controloc, tablete acido-rezistente

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Liofilizant pentru solutie injectabila 40 mg; cutie x 1 flacon

Indicatii:

Tratamentul ulcerului duodenal; ulcerului gastric; refluxului esofagian si al simptomelor asociate; tratamentul si profilaxia esofagitei de reflux.

Doze:

Intern 0,4 mg/zi, dupa micul dejun.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate, femei care alapteaza.

Atentionari:

Oral: Nu se recomanda in tratamentul tulburarilor gastrointestinale usoare. Inaintea inceperii tratamentului, se impune excluderea malignitatii leziunii cu localizare gastrica sau esofagiana. Diagnosticul de esofagita de reflux trebuie confirmat endoscopic. Trebuie avut in vedere riscul de dezvoltare a bacteriilor la nivelul stomacului in timpul tratamentului cu antisecretorii. In IH sunt necesare monitorizarea functiei hepatice si, eventual, ajustarea dozelor. Nu au fost stabilite siguranta si eficacitatea produsului la copii. Administrarea intravenoasa: in cazul cresterii enzimelor hepatice, tratamentul cu pantoprazol intravenos trebuie intrerupt Atentie in sarcina si alaptare.

Reactii adverse:

Oral: cefalee, diaree, constipatie, flatulenta, prurit, reactii alergice, greata, ameteala si tulburari de vedere. Administrarea intravenoasa: cefalee, diaree, greata, durere in etajul abdominal superior, flatulenta, rash cutanat, prurit si ameteala.