Dictionar medicamente

Controloc, comprimate filmate gastrorezistente

luni, 13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Capsule eliberare prelungita 0,4 mg; cutie 3 blist. 10 capsule

Indicatii:

Tratamentul ulcerului duodenal; ulcerului gastric; refluxului esofagian si al simptomelor asociate; tratamentul si profilaxia esofagitei de reflux.

Doze:

Intern 0,4 mg/zi, dupa micul dejun.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate, femei care alapteaza.

Atentionari:

Oral: Nu se recomanda in tratamentul tulburarilor gastrointestinale usoare. Inaintea inceperii tratamentului, se impune excluderea malignitatii leziunii cu localizare gastrica sau esofagiana. Diagnosticul de esofagita de reflux trebuie confirmat endoscopic. Trebuie avut in vedere riscul de dezvoltare a bacteriilor la nivelul stomacului in timpul tratamentului cu antisecretorii. In IH sunt necesare monitorizarea functiei hepatice si, eventual, ajustarea dozelor. Nu au fost stabilite siguranta si eficacitatea produsului la copii. Administrarea intravenoasa: in cazul cresterii enzimelor hepatice, tratamentul cu pantoprazol intravenos trebuie intrerupt Atentie in sarcina si alaptare.

Reactii adverse:

Oral: cefalee, diaree, constipatie, flatulenta, prurit, reactii alergice, greata, ameteala si tulburari de vedere. Administrarea intravenoasa: cefalee, diaree, greata, durere in etajul abdominal superior, flatulenta, rash cutanat, prurit si ameteala.
tonica
2010-12-13T18:52:47+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc