Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Anghirol, drajeuri

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Comprimate cu extract uscat din frunze de anghinare (Cynara scolymus) corespunzator la acizi cafeilchinici exprimati in acid clorogenic 3,25 mg; cutie 1 sau 2 blist. 15 cpr.

Indicatii:

Ca tratament adjuvant in tulburarile dispeptice cu insuficienta secretorie biliara si pentru stimularea secretiei si evacuarii bilei la persoanele cu risc de calculoza. Scaderea apetitului alimentar. Preparatele de anghinare sunt folosite traditional pentru favorizarea functiilor de eliminare digestiva si urinara.

Doze:

Injectabil intramuscular 1 fiola (1000 mg) la intervale de 10-14 saptamani. Injectiile vor fi facute foarte lent. Oral: barbati: 10-50 mg/zi; femei: 50-200 mg/zi; copii: 10-30 mg/zi sau la 2-3 zile, pe o durata limitata, de 4-6 luni. Este de preferat ca 1/2 din doza sa fie luata dimineata si 1/2 seara. Extern: 5 g gel, o data pe zi, la aprox. aceeaoi ora, preferabil dimineata, pe pielea curata, uscata, sanatoasa, pe ambii umeri, pe ambele brate sau pe abdomen.

Contraindicatii:

Alergie la anghinare sau la oricare dintre componentii produsului. Obstructie biliara. Insuficienta hepatica severa, insuficienta renala acuta.

Atentionari:

Nu se recomanda administrarea produsului la pacientii cu colici biliare litiazice sau hiperkinezie biliara.

Reactii adverse:

Dupa doze mari pot sa apara greata, ameteli, senzatie de caldura.