Revista care te menține sănătos

Dicționar medical

Alzheimer

21 septembrie 2010
Share

Degenerescenta nervoasa cu evolutie inevitabila, caracterizata prin diminuarea numarului de celule nervoase, cu atrofie cerebrala. Maladia se traduce prin dementa, considerata o afectiune „presenila”. Se considera ca 75% dintre persoanele peste 65 de ani cu anumite forme de dementa prezinta aceasta maladie. Ea evolueaza cu declin psihologic si intelectual inevitabil. Cauza bolii nu este cunoscuta inca, dar s-a lansat ideea unei infectii cronice. Cert este faptul ca testul de acetilcolina este foarte redus. O cauza incriminata este aceea ca ar fi de natura genetica.
Simptome. Un prim semn ar fi pierderea memoriei, manifestata la persoanele care sufera de anxietate si deprimare. Persoanele in cauza uita aspecte recente, dar nu si pe cele din copilarie si adolescenta. Pe parcursul avansarii maladiei, bolnavii pierd notiunea timpului, spatiului sau orientarea. Totodata, ei pierd aptitudinea de a numara, aparand disfazia (nu gasesc cuvintele potrivite, starea de anxietate creste, iar cele de buna dispozitie devin brutale si imprevizibile). Bolnavii devin astfel dependenti de persoanele din jurul lor. Isi fac aparitia si incontinenta urinara, accesele de violenta, iar igiena corporala este total neglijata. Diagnosticul se stabileste dupa deces, prin biopsie cerebrala.

Nota pentru articolul «Alzheimer»:3.00/ 5 (1 vot)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate