Revista care te menține sănătos

Dicționar medicamente

Als-paroxetin, comprimate filmate

13 decembrie 2010
Share

Prezentare:

Comprimate filmate 20 mg; cutie x 3 blist. x 10 cpr.

Indicatii:

Depresie, inclusiv depresia severa si reactiva si depresia insotita de anxietate. Efect incepand din a 2-a saptamana de trat. Tulburari obsesiv-compulsive. Atacuri de panica cu sau fara agorafobie. Anxietate sociala/fobie sociala.

Doze:

Mielom multiplu: 0,15 mg/kg si zi in doze divizate, pentru 4 zile, repetat la intervale de 6 saptamani Adenocarcinom ovarian: 0,2 mg/kg si zi timp de 5 zile, repetat la intervale de 4-8 saptamani, Carcinom de san avansat: 0,15 mg/ kg sau de 6 mg/m2 si zi timp de 5 zile, repetat la intervale de 6 saptamani Policitemia vera: inductia remisiunii 6-10 mg/zi timp de 5-7 zile, apoi 2-4 mg/zi, intretinere 2-6 mg pe saptamani

Contraindicatii:

Hipersensibilitate. Copii. Asocierea cu alcool.

Atentionari:

Nu se asociaza cu inhibitori de MAO, medicatie pe baza de triptofan. Prudenta la asocierea cu neuroleptice. Precautie in caz de manie, afectiuni cardiace, epilepsie, convulsii, glaucom. Sarcina. Alaptare. Soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:

Greturi, somnolenta, transpiratii, tremuraturi, astenie, uscarea mucoasei bucale, insomnie, disfunctii sexuale, constipatie, diaree si diminuarea apetitului. Rar: ameteli, rash, glaucom acut, retentie urinara, trombocitopenie, sindrom serotoninergic (agitatie, confuzie, diaforeza, halucinatii, hiperreflexie, mioclonus, tahicardie, tremuraturi) si simptome sugestive pentru hiperprolactinemie (galactoree); hiponatriemie reversibila mai ales la varstnici. cresterea enzimelor hepatice cu rare anomalii hepatice severe. Rareori tulburari de sangerare, variatii tensionale, confuzie, convulsii si reactii de otosensibilizare. Ocazional tulburari extrapiramidale la pacienti cu tulburari de fond ale functiilor motorii sau cu medicatie neuroleptica. intreruperea brusca a trat.: ameteli, tulburari senzoriale, tulburari de somn, agitatie sau anxietate, greturi si transpiratii.
Nota pentru articolul «Als-paroxetin, comprimate filmate»:4.50/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate