Revista care te menține sănătos

Dicționar medical

Volet toracic

13 decembrie 2010
Share

Portiune a peretelui toracic, desolidarizata complet sau partial de restul cutiei toracice ca urmare a unei fracturi multiple a coastelor.

Tratament – Tratamentul, intreprins de urgenta, adesea chiar la locul accidentului, consta in culcarea bolnavului pe partea atinsa si/sau in mentinerea ferma a voletului toracic cu o chinga. In cazurile cele mai grave, subiectul trebuie sa fie spitalizat imediat intr-un centru de terapie intensiva, unde o ventilatie artificiala va fi pusa in practica timp de cateva zile aproximativ, pana cand coastele incep sa se consolideze. Uneori, se dovedeste necesara o interventie chirurgicala pentru a fixa coastele rupte sau pentru a repara leziunile asociate (contuzie pulmonara, efuziune pleurala). Tratamentul este uneori completat cu un bandaj si prin sedinte de kineziterapie. Durerile, uneori foarte vii, pot fi atenuate cu ajutorul analgezicelor; ele scad, in general, treptat pentru a disparea spre a sasea saptamana.

Nota pentru articolul «Volet toracic»:5.00/ 5 (3 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate