Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Viorica Ionescu, 31 ani, Brasov

vineri, 4 martie 2011
Share

De la ce varsta poate alege un copil sportul pe care vrea sa-l practice? Este bine sa se mizeze pe optiunea lui?
Prescolarii au capacitatea de atentie si concentrare scurta si, prin urmare, intampina dificultati in a intelege regulile unui sport complex. Cea mai potrivita activitate pentru ei este una de natura individuala, cum ar fi inotul. Intre 5 si 7 ani, copiilor le lipseste dezvoltarea fizica si psihica de a se juca, de a urma instructiunile si de a se concentra asupra regulilor in acelasi timp. Acestia ar trebui sa aleaga activitati sportive care ajuta la dezvoltarea coordonarii mana-ochi, a agilitatii si rezistentei. La aceasta varsta, copiii pot alege un sport ca fotbal, gimnastica, inot, ciclism, patinaj si alte sporturi de contact. Sunt de preferat programele care minimalizeaza castigul, dar apreciaza efortul si caracterul distractiv al jocului. Copiii intre 8 si 10 ani inteleg complexitatea unui sport si pot alege baschetul, baseball-ul sau luptele. La varsta de 10 ani si peste, copiii pot fi pregatiti mental si fizic pentru sporturile de contact. Pot alege fotbal sau rugby, dar monitorizati semnele de maturitate si gradul de interes. Chiar daca copilul dumneavoastra ajunge la varsta de calificare pentru un anumit sport, nu inseamna ca el/ea este pregatit/a corespunzator. Explicati-i avantajele si dezavantajele practicarii fiecarui sport, dar lasati ca decizia finala sa ii apartina.

Nota pentru articolul «Viorica Ionescu, 31 ani, Brasov»:5.00/ 5 (2 voturi)
tonica
2017-05-10T17:43:53+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate