Revista care te mentine sanatos

Stiri

Va place ciocolata? Vi se citeste in ochi

27 iunie 2013
Share

Se spune ca atunci cand vrei sa afli daca o persoana te iubeste cu adevarat, trebuie sa o privesti in ochi. Insa se pare ca nu exista dragoste mai sincera si mai adevarata decat dragostea pentru… ciocolata, si asta potrivit unui nou studiu in domeniu. Expertii care au cercetat reactia creierului atunci cand o persoana gusta anumite mancaruri au descoperit ca placerea poate fi masurata in… ochi.

Eliberarea substantei numite dopamina face ca pupilele sa se dilate – un semnal adesea asociat cu sentimentul de dragoste.

In ceea ce priveste retina, dopamina este eliberata de obicei atunci cand nervul optic se activeza ca raspuns la expunerea la lumina. Dr. Jennifer Nasser de la Universitatea din Drexel, Statele Unite, a condus un studiu cu ajutorul electroretinografiei care inregistreaza activitatea electrica a retinei dupa o stimulare luminoasa. Astfel, echipa de cercetatori a descoperit ca semnalele electrice de la nivelul retinei reactionau atunci cand oamenii mancau o bucatica de ciocolata.

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Va place ciocolata? Vi se citeste in ochi»:5.00/ 5 (3 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate