Revista care te menține sănătos

Știri

Va place ciocolata? Vi se citeste in ochi

27 iunie 2013
Share

Se spune ca atunci cand vrei sa afli daca o persoana te iubeste cu adevarat, trebuie sa o privesti in ochi. Insa se pare ca nu exista dragoste mai sincera si mai adevarata decat dragostea pentru… ciocolata, si asta potrivit unui nou studiu in domeniu. Expertii care au cercetat reactia creierului atunci cand o persoana gusta anumite mancaruri au descoperit ca placerea poate fi masurata in… ochi.

Eliberarea substantei numite dopamina face ca pupilele sa se dilate – un semnal adesea asociat cu sentimentul de dragoste.

In ceea ce priveste retina, dopamina este eliberata de obicei atunci cand nervul optic se activeza ca raspuns la expunerea la lumina. Dr. Jennifer Nasser de la Universitatea din Drexel, Statele Unite, a condus un studiu cu ajutorul electroretinografiei care inregistreaza activitatea electrica a retinei dupa o stimulare luminoasa. Astfel, echipa de cercetatori a descoperit ca semnalele electrice de la nivelul retinei reactionau atunci cand oamenii mancau o bucatica de ciocolata.

Ruxandra Raica

Sursa: Dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Va place ciocolata? Vi se citeste in ochi»:5.00/ 5 (3 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.