Revista care te mentine sanatos

Stiri

Turmericul ar putea micsora riscul atacului de cord

joi, 26 aprilie 2012
Share

Turmericul sau Curcuma longa este o planta de origine asiatica, ce ar putea ajuta la scaderea riscului de atac de cord al persoanelor care au suferit o operatie de bypass, datorita curcuminei, pigmentul galben prezent in acest condiment, ce are antioxidanti, precum si proprietati antiinflamatoare.

Operatia de bypass imbunatateste alimetarea cu sange a muschiului inimii. Cu toate acestea, in timpul operatiei inima se opreste, iar organul poate fi afectat de lipsa prelungita a fluxului de sange, crescand riscul atacului de cord. Noile descoperiri demonstreaza: curcumina poate reduce aceste riscuri daca este adaugata la tratamentul traditional cu medicamente.

Cercetatorii de la Universitatea din Thailanda au analizat 121 de pacienti care au suferit o astfel de operatie. Jumatate dintre acestia au primit capsule cu un gram de curcumina, iar celeilalte jumatati i s-au administrat capsule placebo. 13% dintre pacientii care luasera curcumina au suferit un atac de cord, spre deosebire de 30% din celalalt grup. Se pare ca este nevoie de cercetari suplimentare.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Turmericul ar putea micsora riscul atacului de cord»:5.00/ 5 (3 voturi)
tonica
2017-05-10T17:43:32+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
Politica de confidentialitate
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc