Revista care te menține sănătos

Știri

Turmericul ar putea micsora riscul atacului de cord

26 aprilie 2012
Share

Turmericul sau Curcuma longa este o planta de origine asiatica, ce ar putea ajuta la scaderea riscului de atac de cord al persoanelor care au suferit o operatie de bypass, datorita curcuminei, pigmentul galben prezent in acest condiment, ce are antioxidanti, precum si proprietati antiinflamatoare.

Operatia de bypass imbunatateste alimetarea cu sange a muschiului inimii. Cu toate acestea, in timpul operatiei inima se opreste, iar organul poate fi afectat de lipsa prelungita a fluxului de sange, crescand riscul atacului de cord. Noile descoperiri demonstreaza: curcumina poate reduce aceste riscuri daca este adaugata la tratamentul traditional cu medicamente.

Cercetatorii de la Universitatea din Thailanda au analizat 121 de pacienti care au suferit o astfel de operatie. Jumatate dintre acestia au primit capsule cu un gram de curcumina, iar celeilalte jumatati i s-au administrat capsule placebo. 13% dintre pacientii care luasera curcumina au suferit un atac de cord, spre deosebire de 30% din celalalt grup. Se pare ca este nevoie de cercetari suplimentare.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Turmericul ar putea micsora riscul atacului de cord»:4.80/ 5 (5 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.