Revista care te menține sănătos

Dicționar medical

Timp de trombina

13 decembrie 2010
Share

Timp de coagulare a plasmei sangvine in prezenta trombinei.

Indicatii – Masurarea timpului de trombina permite evaluarea in mod global a fibrinoformarii, etapa a coagularii in decursul careia, sub actiunea unei enzime (trombina), unul dintre constituentii sangelui, fibrinogenul, se transforma in fibrina, substanta proteica ale carei filamente intaresc trombusul plachetar. Acest examen scurtcircuiteaza toate etapele precedente ale coagularii, masurate prin timpii de protrombina si de cefalina. El serveste la diagnosticarea disfibrinogenemiilor (afectiuni care altereaza calitatea fibrinogenului), ori la stabilirea prezentei produsilor de degradare ai fibrinogenului, confirmand astfel o fibrinoliza.

Rezultate – Timpul de protrombina este evaluat in secunde si comparat cu un martor (plasma normala). Un timp de trombina lung indica o tulburare a coagularii sau prezenta heparinei (medicament anticoagulant prezent in embolii si flebite).

Nota pentru articolul «Timp de trombina»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate