Revista care te menține sănătos

Știri

Testul de sange care ar identifica depozitele de calciu din organism

14 septembrie 2012
Share

Un nou test ar putea identifica persoanele susceptibile de a dezvolta depozite de calciu in tesuturi si in vasele de sange, semne precursoare ale bolii renale cronice, care ar putea fi mortala.

Bolile de inima reprezinta ucigasul numarul 1 in ceea ce priveste pacientii care sufera de boala renala cronica, iar calcifierea vasculara joaca un rol deosebit de important.

Astfel de pacienti au un nivel anormal de calciu in sange, deoarece functia renala este compromisa, iar medicamentele utilizate si ele in mod obisnuit au un efect negativ.

Cercetatorii de la Universitatea din Berna (Elvetia) au descoperit ca atat sangele soarecilor care prezenta un deficit al unei proteine care inhiba calcifierea, precum si sangele pacientilor care sufereau de boala renala cronica si care se aflau la dializa prezenta o capacitate redusa de a inhiba calcifierea. Acest nou test ar putea identifica toate aceste riscuri.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Testul de sange care ar identifica depozitele de calciu din organism»:2.00/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.