Revista care te mentine sanatos

Intreaba expertul

Tania Stancescu, 38 ani, Bucuresti

27 aprilie 2012
Share

Exista situatii in care, cu adevarat, un copil de varsta scolara nu ar trebui sa practice vreun sport? Daca da, care sunt acestea?

Copiii cu astm au fost descurajati in trecut sa practice un sport, dar nu mai este cazul in prezent. Fiind activi, petrecand timp in aer liber, ei isi mentin o greutate normala, se distreaza si isi pot consolida de fapt, muschii respiratori, ajutand plamanii sa functioneze mai bine. Ca si in cazul celorlalti, copiii care au diabet sunt mult mai sanatosi daca practica un sport. In functie de afectiunea pe care o are copilul, puteti alege un sport sau altul, astfel incat sa beneficieze la maximum de avantajele exercitiului fizic, dar miscarea nu este contraindicata. In putine cazuri, in general cele cu suferinte grave neurologice, este contraindicat sportul la varsta copilariei!

Nota pentru articolul «Tania Stancescu, 38 ani, Bucuresti»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate