Revista care te menține sănătos

Știri

Somnul la inceput de primavara

1 aprilie 2010
Share

Venirea primaverii aduce cu sine o serie de transformari in organismul nostru, resimtite sub forma de insomnii, stari repetate de oboseala si astenii. Acestea sunt favorizate de trecerea brusca de la frigul iernii la caldura primaverii.

Pentru a va adapta regimul de viata astfel incat sa aveti un somn linistit, tineti cont de pasii urmatori. Daca a sunat ceasul de dimineata, nu sariti din pat, ci mai leneviti circa 10 minute. Ganditi-va la lucrurile pe care le veti face cu placere in ziua respectiva. Specialistii Farmacia Ta spun ca opt ore de somn sunt mai mult decat suficiente pentru a avea mintea limpede. Renuntati la obiceiul de a consuma cafea dupa ora 17:00. Ideal ar fi ca, inainte de culcare, sa faceti o plimbare scurta (circa 30 de minute). Pentru a avea un somn linistit, parcurgeti cateva pasaje dintr-o carte, uitati-va la filmele de comedie sau, de ce nu, purtati o discutie deconectanta cu cei dragi… fie si prin telefon. Consultati de urgenta medicul daca perioada de somn agitat continua mai mult de 5 zile. Odata insomniile instalate, cu greu mai puteti scapa de ele. Luptati impotriva lor cu ajutorul cremelor de masaj Naturalis. Masajul relaxeaza. Cina trebuie sa fie „usoara” si, in niciun caz, nu trebuie servita dupa ora 19:00. De la mesele dumneavoastra nu trebuie sa lipseasca fructele si salatele proaspete.

Text: Otilia Ostrotki

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.