Revista care te menține sănătos

Știri

Vitaminele efervescente duc la dezvoltarea cariilor

8 martie 2010
Share

Cercetatorii finlandezi de la ,,Universitatea din Helsinki” au descoperit ca vitaminele efervescente produc carii. Cum au ajuns la aceasta concluzie?

Dupa ce au testat 8 tipuri de astfel de vitamine, ei au ajuns la concluzia ca acestea sunt la fel de corozive ca si bauturile carbogazoase, acidulate sau indulcite, marind riscul de aparitie a cariilor, relateaza Daily Mail. In cadrul testelor, au fost lasati, timp de 100 de ore, mai multi dinti in bautura vitaminizata. La finalul experimentului s-a observat ca toti dintii erau demineralizati, inclusiv cei care statusera in apa in care se dizolvase calciul. Cel mai afectati au fost cei scufundati in Vitamina C. Cel mai bine este sa se consume lactate sau ceai negru dupa vitaminele efervescente, suc sau limonada, acestea neutralizand acizii. La fel de buna este si guma de mestecat fara zahar, care va mari cantitatea de saliva.

www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.