Revista care te menține sănătos

Știri

Stresul are si beneficii

8 martie 2010
Share

Exista si cazuri in care stresul este benefic, pentru ca adrenalina eliberata poate avea influente pozitive asupra intregului organism, de la sistemul digestiv si cardiovascular pana la cel pulmonar si afectiv.

Daca actiunea factorilor externi persista insa pentru perioade indelungate, stresul se transforma intr-un dusman de temut, iar efectele pot fi foarte grave. De la bolile de inima pana la depresie, ulcer, deshidratare si chiar slabire generala a organismului, stresul necontrolat este poate cel mai de temut inamic in prezent. Micile lucruri stresante au ca efect imbunatatirea abilitatii organismului de a fi eficient si de a functiona la capacitate maxima. Memoria se exerseaza foarte bine in micile perioade de stres, iar specialistii sunt de parere ca lipsa acestor stimuli poate fi calea cea mai sigura pentru aparitia Alzheimer-ului sau a altor forme de dementa.

health.howstuffworks.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.