Revista care te menține sănătos

Știri

Bolile la care sunt supusi turistii in timpul vacantelor

26 februarie 2010
Share

In timpul calatoriilor, femeile sunt mai vulnerabile la problemele stomacului, iar barbatii tind mai degraba sa faca febra si sa ia boli cu transmitere sexuala.

Concluzia a reiesit in urma unui studiu realizat de Universitatea din Zurich, in care au fost monitorizate 59.000 de persoane care calatoreau prin lume. Conform studiului, femeile erau mai deranjate decat barbatii de diaree si alte probleme gastrointestinale, raceli, infectii ale tractului urinar ori efectele adverse ale medicamentelor, cum ar fi cele luate pentru malarie.
Barbatii, in schimb, prezentau vulnerabilitate mai mare la febra, inclusiv la virusurile transmise de tantari sau alti purtatori, malaria si febra fiind doar cateva exemple. Tot ei riscau mai mult decat femeile sa fie tratati de degeraturi si boli cu transmitere sexuala, dupa cum reiese din raportul publicat in Clinical Infectious Diseases.

Reuters

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.