Revista care te menține sănătos

Știri

Femeile au mai mare nevoie de suport din partea apropiatilor dupa un infarct

19 februarie 2010
Share

Femeile au mai mare nevoie de ajutor dupa un atac de cord decat barbatii. Un studiu efectuat pe 2,411 de subiecti a aratat ca persoanele care au suferit au atac de cord si au primit suport minim din partea familiei au manifestat la scurt timp afectiuni ale inimii.

Femeile au fost predispuse din nou la afectiuni grave ale inimii, lipsa suportului social inhiband calitatea vietii, iar femeile fiind cele mai receptive la modul in care sunt tratate.
Unul din obiectivele studiului este acela de a demonstra ca exista o diferenta intre barbati si femei. Fiind demonstrat ca femeile traiesc in medie mai mult decat barbatii, este mai putin probabil ca acestea sa aiba langa ele un sot sau un barbat partener care sa le ofere suport. Femeile in varsta ar trebui sa se orienteze catre ceilalti membrii ai familiei.Copiii pot ajuta foarte mult, dar unde nu exista copii, prietenii pot lua locul familiei in procesul de recuperare, afirma Dr. Lichtman, unul din autorii studiului.

Sursa: MedlinePlus

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.