Revista care te menține sănătos

Știri

Persoanele care sufera de migrene sunt predispuse la scleroza

19 februarie 2010
Share

Migrenele sunt mai des intalnite la femeile care sufera de scleroza multipla decat la cele sanatoase arata un nou studiu. Scleroza multipla este o afectiune neurologica cronica, care afecteaza sistemul nervos central, in mod special creierul, maduva spinarii si nervii optici.

Studiul a fost efectuat pe 117,000 de femei din SUA, dintre care 18.000 au fost deja diagnosticate cu migrene la inceputul studiului. Studiul a demonstrat ca femeile diagnosticate deja cu migrene au fost predispuse cu 47% mai mult sa dezvolte scleroza multipla. Studiul a luat in calcul si varsta, nivelul vitaminei D, indicele masei corporale, faptul ca erau fumatoare sau nu si pozitia geografica. Acesta este primul studiu la scala larga care incearca sa determine legatura dintre migrene si scleroza multipla. Studiul va fi prezentat la Intalnirea anuala a Academiei Americane de Neurologie de la Toronto din luna Aprilie.

Sursa: MedlinePlus

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.