Revista care te menține sănătos

Știri

Exercitiile fizice din timpul sarcinii nu afecteaza greutatea nou nascutului

17 februarie 2010
Share

Exercitiile fizice efectuate de femeile sanatoase in timpul sarcini, au doar un impact minor asupra greutatii noului nascut arata un studiu efectuat de cercetatorii de la Institutul Public de Sanatate din Oslo. Cercetatorii au evaluat legatura dintre exercitiile fizice din timpul sarcinii, greutatea mamei gravide si greutatea nou nascutului la 43,705 femei cu varste cuprinse intre 15 si 49 ani, ce au purtat in pantec un singur copil.

Ei au determinat indicele masei corporale, masura standard pentru a determina cat de grasa sau cat de slaba este o persoana. In medie, indicele masei corporale al femeilor implicate in studiu a fost de 24. Mai mult de 25 inseamna ca persoana este supraponderala, iar mai mult de 30 obeza.
Femeile au facut jogging, aerobic, fitness in medie de 6 ori pe luna pe durata primelor 17 saptamani de sarcina, apoi au doar de 4 ori pana la sfarsitul saptamanii 30. Media greutatii nou nascutiilor a fost de 3,677 kg, asadar exercitiile efectuate in timpul sarcinii nu au un efect vizibil asupra greutatii nou nascutului.

Sursa : Reuters

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.