Revista care te menține sănătos

Știri

Ciocolata neagra scade riscul atacului cerebral

17 februarie 2010
Share

Specialistii de la Universitatea Toronto au realizat un studiu pe un esantion de 50.000 de persoane si au constatat ca subiectii care mancau un baton de ciocolata pe saptamana au prezentau un risc cu 22 la suta mai mic de a suferi un atac cerebral.

Mai mult, ciocolata este de folos si persoanelor care au trecut deja printr-un astfel de episod. Oamenii de stiinta spun ca 50 de grame de ciocolata reduc riscul mortalitatii, ca urmare a atacului, cu aproximativ 46 la suta. Cercetatorii canadieni cred ca secretul ar putea consta in flavonoide, antioxidantii benefici continuti de ciocolata. Expertii atrag atentia ca tot ce sare peste cantitatile nominalizate devine nociv, pentru ca ciocolata contine, de asemenea, si grasimi saturate. Ciocolata neagra este singura care ofera beneficii organismului. Aceasta este concluzia unui alt studiu, care a dorit sa vada care tip de ciocolata este sanatoasa. Astfel, ciocolata neagra contine antioxidanti foarte importanti si benefici pentru organism. Expertii sustin ca ciocolata neagra duce la scaderea presiunii arteriale, reduce cantitatea de colesterol si creste sensibilitatea insulinei din organism

Sursa: MedlinePlus

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.