Revista care te menține sănătos

Știri

Vaccinul pentru A(H1N1) Pro sau contra?

6 ianuarie 2010
Share

Tema vaccinarilor este de obicei un subiect destul de sensibil. Desi pericolele bolilor sunt semnificative, fie ca vorbim de gripa A(H1N1) sau de recent mediatizatele infectii cu HPV, teama in fata unor posibile efecte adverse este cu atat mai mare.

Considerati benefica vaccinarea copilului dumneavoastra impotriva virusului A(H1N1)?
Alexandra Filipescu, contabil: in urma mediatizarii acestui vaccin, eu nu as opta pentru vaccinarea copiilor impotriva virusului A(H1N1). Acest vaccin inca nu a fost testat pe un esantion reprezentativ pentru copiii cu varste mici. De aceea, banuiesc ca nu se cunosc inca toate efectele adverse. in momentul in care se vor cunoaste atat beneficiile, cat si riscurile acestor produse, voi sustine cu incredere actiunile de vaccinare si deci de preventie. Catalina Nita, pensionar: Eu am un nepotel in varsta de 6 ani si o sa apelam la vaccinul antigripal. Nu am toata increderea ca este cea mai buna solutie, dar nu am nici argumente sau pregatirea necesara pentru a-i contrazice pe specialistii in domeniu. Delia Cristescu, profesor: Am o fetita de 10 ani si nu consider benefica vaccinarea impotriva virusului A(H1N1), pentru ca nu am incredere in sistemul nostru de sanatate, implicit, in acest vaccin. In general eu nu sunt de acord cu vaccinarea impotriva oricarei forme de gripa. Consider ca organismul trebuie sa lupte singur pentru formarea naturala de anticorpi. Olga Mardare, economist: Nu sunt de acord deocamdata cu vaccinarea fiului meu (19 ani), deoarece nu ma sperie atat de mult gravitatea bolii. Am auzit ca simptomele sunt usoare si se moare doar din cauza complicatiilor care nu sunt tratate la timp. In momentul de fata nu consider ca fiul meu e expus la contaminare: nu calatoreste in strainatate si nici nu ia legatura cu persoane care vin din zone contaminate. Daca ar fi un copil firav, cu imunitatea scazuta, cu dese imbolnaviri, poate as lua in considerare vaccinarea. Liliana Enachescu, medic: Am un baietel de aproape 8 ani si m-am gandit destul de mult daca este buna hotararea mea, dar o sa il vaccinez. Nu mi se pare in regula sa dau crezare unor zvonuri care circula pe internet sau pe care le discuta fetele la cafea. Eu merg pe principiul urmator: eu sunt specialista pe domeniul meu si nu as da un sfat nedocumentat. Ei de ce ar face altfel cand sunt vietile oamenilor in joc? Text: Sabina Ghiormescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.