Revista care te menține sănătos

Știri

Copiii nascuti prematur pot intampina tulburari comportamentale

6 ianuarie 2010
Share

Copiii care s-au nascut prematur si cu o greutate foarte mica sunt predispusi unui risc crescut de a suferi probleme de comportament si simptome de depresie si anxietate, relateaza cercetatorii americani.

Desi rata de supravietuire a nou-nascutilor prematur s-a imbunatatit in ultimii ani, studiile au descoperit riscurile la care sunt expusi acestia pe termen lung. Copiii se vor confrunta cu un IQ mai mic si un grad ridicat de probleme comportamentale in comparatie cu cei nascuti la termen. In noul studiu, cercetatorii au evaluat 104 copii intre 7 si 16 ani. 49 dintre acestia au fost nascuti prematur. Ei au avut un procent ridicat de hiperactivitate si probleme de atentie, precum si simptome de anxietate si depresie. Parintii copiilor nascuti prematur trebuie sa fie constienti de riscul aparitiei anumitor probleme. Daca observa hiperactivitate, depresie sau anxietate, lipsa de concentrare, trebuie sa se adreseze medicului.

Sursa: http://www.nlm.nih.gov

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.