Revista care te menține sănătos

Știri

Celulele stem pot ajuta in regenerarea cerebrala

23 noiembrie 2009
Share

Celulele stem sau celulele embrionare umane ar putea fi folosite in viitor in regenerarea capacitatilor cerebrale. Astfel, pacientii care au fost supusi perioade indelungate tratamentelor cu radiatii pentru tumorile cerebrale ar putea sa isi recupereze abilitatile de invatare si memoria.

Studiul a fost realizat de cercetatorii de la Universitatea din California, SUA, pe soareci de laborator. S-a constatat ca subiectii care au fost iradiati si nu au fost tratati cu celule stem au suferit o pierdere de aproximativ 50% din functiile cognitive. Tratamentul cu celule stem presupune implantarea acestora la nivelul creierului, migrarea lor in zonele afectate de tratamentul cu radiatii si transformarea in noi celule nervoase care sa preia functiile celor distruse. Cercetatorii isi continua studiile pentru a determina care sunt beneficiile acestui tip de tratament si care sunt sperantele in cazul aplicarii acestuia asupra subiectilor umani.

Sursa: http://www.independent.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.