Revista care te menține sănătos

Știri

Intoleranta la gluten creste riscul de deces

15 octombrie 2009
Share

Conform unui studiu recent realizat de cercetatorii de la Universitatea de Medicina si Chirurgie din Columbia, persoanele care sufera de boala celiaca (intoleranta la gluten) prezinta un risc mai mare de deces. In cazul acestor bolnavi, cancerul si afectiunile cardiace sunt principalele boli care le pun in pericol viata.

Astfel, riscul de deces creste cu 39% in cazurile de boala celiaca si cu 35% atunci cand vorbim de forma latenta a bolii. In urma studiului s-a evidentiat si faptul ca un factor important de risc in dezvoltarea cancerului il reprezinta si biopsiile intestinale realizate in copilarie. Boala celiaca este data de o reactie de autoaparare pe care mucoasa stomacului o are in prezenta glutenului, proteina aflata intr-o mare parte in cereale. Aceasta afectiune produce o atrofiere a mucoasei stomacale ce provoaca diaree, malnutritie si pierderi in greutate.
Sursa: http://www.nlm.nih.gov

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.