Revista care te menține sănătos

Știri

Alcoolul, risc in cancerul de san

1 iunie 2009
Share

Alcoolul, consumat chiar si in cantitati mici, duce la o crestere a riscului de instalare a cancerului de san, a demonstrat un nou studiu realizat de Institutul National de prevenire a Cancerului (SUA).

Acest studiu a fost urmat de un altul, in urma caruia s-a formulat ipoteza unei legaturi intre riscul de cancer si doua dintre genele implicate in metabolizarea alcoolului. Mecanismul care sta la baza acestui fenomen nu este total clarificat.
Studiul, condus de Dr. Jasmine Lew de la Institutul National de prevenire a Cancerului (SUA), a fost realizat pe un esantion de 184 000 de femei, in perioada postmenopauza. Acumularea datelor s-a desfasurat pe o perioada de 7 ani. Rezultatele au aratat ca femeile care au consumat mai putin de un pahar de alcool pe zi au avut un risc cu 7% mai mare de a dezvolta cancer, decat cele care nu au consumat deloc. In cazul celor care au declarat ca beau 1-2 pahare pe zi, procentul de crestere al riscului era de 32%, iar pentru mai mult de 3 pahare se putea vorbi deja de un procent de 51%.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.