Revista care te menține sănătos

Știri

Sportul si cancerul de san

4 mai 2009
Share

Cercetatorii de la Alberta Health Services-Alberta Cancer Board, Canada, au realizat un studiu care sustine beneficiile sportului in prevenirea cancerului de san si in evitarea recurentelor. Studiul a fost realizat pe un grup de 1 231 de femei cu cancer de san, care au fost evaluate pe o perioada de aproximativ 8 ani. Astfel s-a observat ca pacientele care apelau constant la beneficiile unor activitati sportive de aproximativ 4 ore pe saptamana, aveau un risc cu 44% mai mic de deces. De asemenea, riscul recurentei si evolutiei bolii era redus cu 34%. In cazul activitatilor fizice benefice in lupta cu cancerul de san nu erau incluse activitatile zilnice precum gradinaritul, reparatii in casa sau muncile casnice. Cercetatorii care au realizat studiul au subliniat importanta acestor descoperiri in incercarile de a invinge boala. In viitor, s-ar putea lucra la un program de exercitii special creat pentru cei afectati de aceasta boala. http://www.nlm.nih.gov

Cercetatorii de la Alberta Health Services-Alberta Cancer Board, Canada, au realizat un studiu care sustine beneficiile sportului in prevenirea cancerului de san si in evitarea recurentelor. Studiul a fost realizat pe un grup de 1 231 de femei cu cancer de san, care au fost evaluate pe o perioada de aproximativ 8 ani. Astfel s-a observat ca pacientele care apelau constant la beneficiile unor activitati sportive de aproximativ 4 ore pe saptamana, aveau un risc cu 44% mai mic de deces. De asemenea, riscul recurentei si evolutiei bolii era redus cu 34%. In cazul activitatilor fizice benefice in lupta cu cancerul de san nu erau incluse activitatile zilnice precum gradinaritul, reparatii in casa sau muncile casnice. Cercetatorii care au realizat studiul au subliniat importanta acestor descoperiri in incercarile de a invinge boala. In viitor, s-ar putea lucra la un program de exercitii special creat pentru cei afectati de aceasta boala.

http://www.nlm.nih.gov

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.