Revista care te menține sănătos

Știri

Jocurile pe calculator, benefice pentru persoanele de varsta a treia

11 ianuarie 2009
Share

Cercetatorii de la Universitatea din Florida, Centrul de Geriatrie, au ajuns, in urma unui studiu, la concluzia ca jocurile pe calculator nu sunt numai o ocupatie pentru copiii lenesi. Astfel de indeletnicire poate ajuta persoanele de varsta a treia sa isi incetineasca procesul de degenerare a functiilor creierului, urmare naturala a imbatranirii.

Testul a fost realizat pe un esantion de 40 de persoane cu varste cuprinse intre 60 si 70 de ani. Acestia au jucat un joc complex, care presupunea crearea de societati, constructie de cladiri, angajarea de personal sau extinderea de teritorii. Personele care au participat la training-ul initial au avut rezultate mult mai bune la testele de memorie, inteligenta si atentie, decat cei care au jucat fara o pregatire prealabila.

Studii anterioare au demonstrat deja beneficiile jocurilor pe calculator: imbunatatirea abilitatilor in rezolvarea problemelor la tineri, perfectionarea si insusirea tehnicilor in cazul chirurgilor etc. Studiul aflat in discutie este insa primul care aduce in atentie ca astfel de jocuri complexe, jucate dupa un training initial, pot imbunatati functiile cognitive ale creierului ce decad cu inaintarea in varsta. Cercetatorii au mentionat insa si riscurile pe care excesul unor astfel de activitati il poate produce, de la interactiunea sociala, la starea de sanatate.

Sursa: http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/news/fullstory_72706.html

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.