Revista care te menține sănătos

Știri

Dereglarile menstruale provoaca probleme ale plamanilor

1 iulie 2008
Share

Potrivit unui nou studiu norvegian de la National Heart, Lung, and Blood Institute, femeile care prezinta dereglari menstruale, cu flux neregulat sunt mult mai predispuse la aparitia problemelor la plamani – chiar astm, decat femeile care nu prezinta astfel de afectiuni.

Cercetari asemanatoare desfasurate in trecut demonstrasera ca exista legaturi intre problemele respiratorii si nivelul hormonilor sexuali, obezitate sau rezistenta la insulina. In studiul curent, cercetatorii au dorit sa verifice daca o menstruatie neregulata poate fi asociata cu anumite disfunctii ale plamanilor si cu astmul, precum si daca activitatea fizica si raportul dintre inaltime si greutate, influenteaza aceste aspecte. Concluzia a fost ca femeile cu un ciclu neregulat sau cu o durata mai mare de 32 de zile, care nu desfasurau activitati fizice zilnice, erau mult mai predispuse la dezvoltarea simptomelor specifice astmului. Astfel, femeile care recurg la beneficiile unui sport in mod regulat, nu par a prezenta un astfel de risc.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.