Revista care te menține sănătos

Știri

S-a dovedit: creierul femeilor este mai activ decat cel al barbatilor

17 august 2017
Share
S-a dovedit: creierul femeilor este mai activ decat cel al barbatilor

Oamenii de stiinta au descoperit ca, intr-adevar, creierul femeilor este diferit de cel al barbatilor, fiind mai activ. Zonele mai active, gasite de cercetatori, sunt cortexul prefrontal, care ajuta la controlul impulsurilor si la mentinerea concentrarii, precum si sistemul limbic, responsabil de starea emotionala si de anxietate.

Aceste rezultate pot explica de ce femeile sunt considerate mai empatice si mai intuitive decat barbatii, spun oamenii de stiinta. Studiul a fost efectuat de cercetatorii americani de la Clinicile Amen California, care au analizat peste 45.000 de tomografii craniene, efectuate cu ajutorul SPECT (tomografie cu emisie de fotoni individuali).

Femeile sunt mai predispuse la depresie, barbatii, la ADHD

Un alt rezultat al studiului a demonstrat ca fluxul de sange la barbati este mai puternic in zonele creierului responsabile cu partea vizuala si cu procesul de coordonare, insa, per total, la nivelul intregului creier, fluxul la femei este mai mare.

Concluziile specialistilor in urma analizei SPECT mai arata ca, in urma fluxului de sange din creier, femeile sunt mai predispuse la depresii si diverse tulburari de anxietate. In schimb, barbatii au mai multe sanse de a face ADHD, dar si de a ajunge la inchisoare. Rezultatele acestui studiu pot fi extrem de importante in intelegerea diferentelor fata de riscul dezvoltarii unor boli, precum Alzheimer sau Parkinson, la femei si la barbati.

Un flux mare de sange si oxigen catre creier ar trebui sa asigure o mai buna functionare a acestuia. Pe aceasta idee oamenii de stiinta isi continua cercetarile pentru a afla de ce apar aceste diferente intre femei si barbati si pentru a gasi posibile tratamente pentru bolile creierului.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.