Revista care te menține sănătos

Știri

Consumul moderat de alcool poate preveni diabetul

1 august 2017
Share
Consumul moderat de alcool poate preveni diabetul

Potrivit unui studiu recent, persoanele care consuma frecvent alcool, dar in cantitati moderate, au un risc mai mic de a face diabet de tip 2. Rezultatele apartin cercetatorilor de la Universitatea de Sud din Danemarca si sunt bazate pe teste realizate pe 75.000 de oameni. Practic, studiul releva faptul ca barbatii care beau 14 pahare de vin pe saptamana (doua pahare pe zi) sau noua cutii de bere au cu 43% risc mai mic de a face diabet de tip 2. In cazul femeilor, noua pahare de vin pe saptamana, aproximativ o sticla si jumatate de vin, inseamna un risc cu 58% mai mic de a dezvolta diabet. Cercetarea a urmarit subiectii pe o perioada de aproape cinci ani, analizand numarul de pahare baute zilnic si frecventa in general a consumului de alcool.

Atentie la consumul exagerat de alcool!

Explicatia cercetatorilor in privinta consumului moderat de vin este ca acesta contine polifenoli, fitochimicali naturali, care au efecte pozitive asupra mentinerii nivelului glicemiei. Daca vinul si berea sunt recomandate in cantitatile mentionate, ginul, numit de britanici „mother’s ruin” („ruinarea mamei”, nume dat in urma efectelor devastatoare pe care ginul in exces le are asupra organismului), si votca dubleaza riscul de a face diabet tip 2. Atentie, insa la exagerarile in privinta consumului de alcool, indiferent de ce tip este acesta! Medicii avertizeaza ca diabetul de tip 2 are mai multi factori de risc, precum varsta, istoricul familial sau greutatea, iar consumul de alcool nu poate nega acesti factori.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.