Revista care te menține sănătos

Știri

Anticorpii produsi de vaci, posibil tratament in lupta impotriva HIV

27 iulie 2017
Share
Anticorpii produsi de vaci, posibil tratament in lupta impotriva HIV

O descoperire mai putin obisnuita, poate avea un impact important in tratarea Virusului Imunodeficientei Umane (HIV). Cercetatorii americani anunta ca sangele prelevat de la vaci poate ajuta corpul oamenilor sa lupte impotriva HIV. Practic, organismul vacilor produce anticorpi ce pot fi utilizati in dezvoltarea de tratamente pentru mai multe boli, printre care si HIV. Studiul a fost efectuat de o echipa multidisciplinara formata din specialisti in Virusul Imunodeficientei Umane, de veterinari si de oameni de stiinta specializati pe studiul anticorpilor la vaci. Descoperirea a relevat faptul ca anticorpii produsi de vaci sunt asemanatori cu anticorpii umani Bnabs, ce pot neutraliza virusul HIV.

Cercetarea ar putea duce la noi tratamente impotriva mai multor boli

In cadrul studiului, oamenii de stiinta au injectat vacilor o proteina asemanatoare cu virusul HIV si au observat ca organismul animalelor a produs anticorpi, ce au reusit sa blocheze infectarea. Acesti anticorpi au fost studiati, iar rezultatele au aratat ca sunt extrem de asemanatori cu Bnabs. Realizatorii studiului spun ca rezultatele le-au aratat cum reuseste virusul HIV sa evite raspunsul imunitar al corpului uman. Cercetatorii se asteapta ca urmatorul pas sa fie realizarea de teste clinice, ce ar trebui sa ofere protectie pe termen scurt impotriva HIV si tratament pentru cei deja infectati. Anticorpii produsi de vaci ar putea fi folositi in tratarea mai multor boli, in conditiile in care au capacitatea remarcabila de a lupta cu numerosi virusi, dar si cu boli grave. Printre afectiunile ce pot beneficia de rezultatele acestui studiu sunt bolile autoimune, anumite forme de cancer, malarie, tuberculoza si HIV.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.