Revista care te menține sănătos

Știri

Celulele stem ar putea neutraliza celulele canceroase din creier

19 iulie 2017
Share
Celulele stem ar putea neutraliza celulele canceroase din creier

O noua speranta pentru pacientii care sufera de cancer de piele, cu metastaza in creier. In urma unor studii preclinice, efectuate pe soarecii de laborator, oamenii de stiinta americani au creat virusuri ce pot distruge celulele canceroase, conform sciencedaily.com.

Virusurile au rolul de a transporta celulele stem prin artera carotida si de a le „aplica” pe tumorile aflate in metastaza. Rezultatele au fost extraordinare, cercetatorii confirmand ca, in urma testelor, celulele cancerului de piele aflate in metastaza, din creier, au fost complet eliminate, fapt ce a dus la prelungirea vietii cobailor. Oamenii de stiinta au efectuat studiul pe soarecii de laborator mutanti, special creati pentru a avea caracteristici ale creierului cat mai asemanatoare cu ale pacientilor.

Virusurile oncolitice cu celule stem, esentiale in cercetare

Un alt lucru pozitiv este faptul ca testele au demonstrat ca aceasta noua metoda nu afecteaza tesuturile adiacente tumorilor. In plus, reuseste sa „ucida” celulele canceroase fara a le afecta pe cele sanatoase.

„Tumorile cerebrale in metastaza – adesea de la cancer pulmonar, de san sau de piele – sunt cele mai observate tumori din creier si reprezinta aproximativ 40% din metastazele avansate de melanom. Rezultatele noastre sunt primele care ofera o perspectiva asupra modalitatilor de a directiona in formatiunile multiple metastazice virusurile oncolitice „incarcate” cu celule stem, ce distrug celulele tumorale”, sustine dr. Khalid Shah, director al Centrului de Terapie si Imagistica cu Celule Stem (SUA).

Cercetarile continua pentru dezvoltarea acestei proceduri, astfel incat sa poata fi aplicata si la alte tipuri de cancer, dar si pentru imbunatatirea sau descoperirea de noi virusuri oncolitice, care ar urma sa aiba rol in distrugerea mai multor tipuri de celule tumorale rezistente.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.