Revista care te menține sănătos

Știri

Au fost descoperite noi cauze ale insomniei

5 iulie 2017
Share
Au fost descoperite noi cauze ale insomniei

O descoperire extrem de importanta a oamenilor de stiinta olandezi ofera speranta celor care sufera de insomnie. Cercetatorii au gasit, pentru prima data, sapte gene ce pot duce la aparitia tulburarilor de somn. Acest lucru demonstreaza ca insomnia nu are doar cauze psihologice, asa cum se credea pana acum.

Descoperirea elimina fraza clasica „este doar in capul tau” si deschide noi orizonturi pentru viitoare studii ce ar putea duce la remedii, conform sciencedaily.com. Cercetarea a fost efectuata pe 113.000 de persoane, iar rezultatele au aratat ca cele sapte gene joaca un rol important in insomnie, dar si in sindromul picioarelor nelinistite. In plus, cele sapte gene au influenta si asupra anxietatii, nevrozelor si depresiilor.

Femeile sunt mai afectate de insomnie decat barbatii

Studiul a mai aratat ca prevalenta insomniei la femei este mai mare decat la barbati. Astfel, 33% dintre femei au fost diagnosticate cu tulburari de somn, in timp ce doar 24% dintre barbati sufereau de insomnie. Statisticile sunt ingrijoratoare si arata ca, in SUA, peste 70 de milioane de americani sufera de tulburari de somn (conform sleepcottage.com).

In tara noastra, peste 1 milion de oameni sufera de tulburari ale somnului, dar doar 5.000 dintre acestia sunt diagnosticati, arata date neoficiale, prezentate cu Ocazia Zilei Mondiale a Somnului. Medicii avertizeaza ca insomnia nu este o joaca, putand avea efecte extrem de grave asupra calitatii vietii oamenilor.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.