Revista care te menține sănătos

Știri

Romanii se informeaza online, dar din surse neautorizate

27 iunie 2017
Share
Romanii se informeaza online, dar din surse neautorizate

Potrivit unui studiu recent, 7 din 10 romani din mediul urban folosesc tehnologia pentru activitati legate de sanatate. Motivul? 58% dintre participanti sustin ca, astfel, au un control mai mare asupra starii de sanatate.

Jumatate dintre romanii care utilizeaza tehnologia fac acest lucru pentru a se informa, in timp ce 35% o folosesc pentru organizarea starii de sanatate sau a tratamentului medical (programari), 29% pentru monitorizarea indicilor de sanatate si 23% pentru comunicarea cu medicii sau cu alti pacienti. Dintre romanii care se informeaza online pe subiecte legate de sanatate, 74% au folosit ca sursa forumurile generale, 69%, platformele online specializate, 37%, grupurile din social media, 32%, blogurile, iar 31%, discutiile cu prietenii din social media.

Studiul mai arata ca romanii sunt deschisi consultatiilor virtuale, in special pentru a pune intrebari suplimentare medicilor, pentru a afla mai multe detalii (89%), dar si pentru interpretarea investigatiilor medicale (87%), monitorizarea evolutiei unei afectiuni (74%), prescrierea tratamentului (72%) sau diagnostic (44%).

Ce-si doresc

Cei mai multi dintre romani, mai precis 78%, si-ar dori sa foloseasca aplicatii sau platforme online pentru programarile medicale, 65% pentru accesul la informatii despre boli sau tratament verificate de experti, 61% pentru a gasi medici specialisti potriviti in functie de simptome si, eventual, aflarea reputatiei acestora sau opinia altor pacienti. 57% dintre respondenti si-ar dori sa tina evidenta rezultatelor analizelor si a istoricului medical cu ajutorul aplicatiilor sau platformelor online, iar 44%, ca suport pentru sarcini administrative, precum reinnoirea retetei.

Studiul a fost realizat de compania iSense Solutions, pe un esantion de 1.360 de respondenti din mediul urban, cu varsta peste 18 ani, care utilizeaza internetul.

#tags   \   , , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.