Revista care te menține sănătos

Știri

Dormiti mai mult de 9 ore? Iata de ce boala ati putea suferi in viitor!

24 februarie 2017
Share

Peste 46 de milioane de oameni la nivel mondial se lupta cu dementa si se asteapta ca numarul sa se tripleze pana in 2050. Un studiu amplu arata ca oamenii care dorm mai mult de 9 ore pe noapte prezinta un risc mai mare de a face dementa. Cercetarea a fost realizata de catre expertii Scolii de Medicina de la Universitatea din Boston, iar rezultatele au fost publicate in jurnalul medical Neurology.

Somnul si riscul de dementa

Studiul a fost realizat pe 5.209 de barbati si femei intre 30 si 63 de ani. Acestia au fost rugati sa raporteze cate ore dormeau pe noapte. Expertii au urmarit apoi, timp de 10 ani, participantii, pentru a vedea daca acestia dezvolta Alzheimer sau alte tipuri de dementa. Astfel, echipa de specialisti a descoperit ca oamenii care dormeau, in general, cate 9 ore pe noapte sau mai mult erau de doua ori mai predispusi sa sufere de Alzheimer in urmatorii 10 ani, in comparatie cu persoanele care dormeau mai putin de 9 ore pe noapte. S-a descoperit, de asemenea, ca oamenii care dorm mai mult au si un volum mai mic al creierului. Desi cauza nu poate fi stabilita cu exactitate, cercetatorii sustin ca somnul in exces este, mai degraba, un simptom si nu o cauza in ceea ce priveste schimbarile neuronale care apar odata cu dementa, iar acest amanunt i-ar putea ajuta pe medici sa descopere riscul de instalare a dementei in urmatorii 10 ani.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.