Revista care te menține sănătos

Știri

CUM SE PREZINTA AZI SI CARE E VIITORUL LOCURILOR DE MUNCA DIN SANATATE?

14 februarie 2017
Share

Piata serviciilor de asistenta medicala si sanatate este una in crestere la nivel mondial, cu a rata a locurilor de munca noi peste media altor sectoare, potrivit revistei Business Insider. Dinamica locurilor de munca din sanatate se transpune in oferte de angajare din ce in ce mai consistente atat in mediul public, cat si in cel privat. Multe joburi incep sa prezinte, pe langa salarii competitive si beneficii de relocare, program flexibil, bonusuri, cazare s.a.m.d., in parte datorita mobilitatii profesionistilor din sanatate (medicirezidenti, farmacisti, asistenti, infirmieri etc.) care implica o dispersie a acestora in diferite colturi ale lumii.

In topul celor mai bune locuri de munca din SUA pentru anul 2016, 9 din primele 10 pozitii au fost ocupate de joburi medicale. Pe primul loc se afla medici ortodonti, urmati in ordine de dentisti, asistenti medicali anestezisti, asistenti medicali generalisti, medici psihiatri, medici pediatri, anestezisti, obstetricieni si ginecologi, specialisti in chirurgie orala si maxilo-faciala.

Lista joburilor de top dupa salarii anuale si rata cresterii acestora continua cu numeroase alte specializari medicale.

In ceea ce priveste studiile referitoare la cererea pietei pentru viitor, nevoile populatiei par sa scoata in fata cateva specialitati medicale cheie pentru medici. Dintre acestea, amintim oncologie, medicina sportiva si de recuperare, oftalmologie, radiologie, obstetrica si ginecologie si in topul listei, medicina generala.

Cu toate ca multe studii se axeaza pe directiile generale, la foarte mare cautare sunt in continuare asistentii medicali din diverse arii de specializare si infirmierii.

Conform Asociatiei Medic Footprints, cele mai mari castiguri pentru persoanele active pe piata muncii din sanatate se regasesc in Europa, mai exact in Olanda, Belgia, Marea Britanie, Franta, Irlanda, Elvetia si Danemarca. Topul este interupt de doar 3 tari din afara batranului continent, si anume Australia, SUA si Canada.

 

Echipa HospitalJobs.ro

 

CAUTA NOI OPORTUNITATI SI CONECTEZA-TE CU ANGAJATORI DE TOP SI PROFESIONISTI DIN DOMENIUL MEDICAL

APLICA ONLINE PE HOSPITALJOBS!

 

 

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.